Mes turime 350 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1416
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11603
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87633
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Adutiškio miške pasitiko vilkai

2014 m. lapkričio 15 d. šeštadienis Nr. 86 (1424)

Spalio 28 dieną urėdijoje apsilankė kolegos iš Ukmergės miškų urėdijos. Apsilankymo tikslas – susipažinti kaip Švenčionėlių miškininkai likvidavo 2010 m. rugpjūčio 8 dienos škvalo padarinius. Švenčionėlių urėdijos miškų urėdas Nauris Jotautas trumpai pristatė škvalo mastus: nuniokota per 468 ha miškų, išlaužyta ir išversta 90,2 tūkst. kietmetrių medienos – Adutiškio girininkijoje 197 ha plote 52,8 tūkst. kietmetrių medienos, Antanų girininkijoje 271 ha – 37,4 tūkst. kietmetrių medienos.

Svečiai buvo supažindinti kaip buvo šalinami škvalo padariniai: urėdijoje buvo sustabdyti visi kirtimai, o urėdijos rangovai buvo perkelti į Adutiškio ir Antanų girininkijas tvarkyti vėjavartų ir vėjalaužų. Likviduoti škvalo padarinius padėjo Ignalinos, Kupiškio, Mažeikių, Raseinių, Rokiškio, Telšių, Tauragės, Utenos ir Zarasų miškų urėdijos.

Po pristatymo svečiai su urėdijos atstovais išvyko į Adutiškio mišką, kad vietoje pamatytų kaip sutvarkytas ir atkurtas nuniokotas miškas. Adutiškio ir Antanų girininkijose buvo parinkta po keletą sklypų, kur svečiai savo akimis pamatė jau pasikeitusį vaizdą, diskutavo juos dominančiais klausimais. Girininkai Eimutis Valiukas ir Andrejus Činčikas trumpai papasakojo apie atliktus darbus ir atsakė į kolegų pateiktus klausimus. Išvykos aptarimas vyko nuo škvalo nenukentėjusioje „Barsukynės“ atokvėpio vietoje.

Neišdildomą įspūdį visiems paliko netikėtai pasirodę 5 vilkai. Matyt, įsibrovėme į jų veiklos zoną...

Onutė GYLIENĖ

 
Reklaminis skydelis