Mes turime 233 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1196
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11383
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87413
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Naujieji šamanai

2014 m. lapkričio 15 d. šeštadienis Nr. 86 (1424)

Nors ir girdėjau Šiaurės Amerikos šamaną sakant „aš esu paskutinis šamanas“, tačiau tam tikra prasme dabar į žemę ateina nauja šamanų karta: tai karta be pykčio. Taip, jie turi pyktį savyje, kuris yra vien iš mūsų 50 emocijų, bet jie nemėgsta pykti be reikalo. Maža to, tai laiko nemalonia emocija, todėl nesitaiksto prie jos ir joje nebūna arba būna labai trumpai. Šie žmonės į žemę ateina bangomis: šiuolaikinės komunikacijos priemonių pagalba galime manyti, jog tai trečioji banga, bet aš asmeniškai manau, jog kokia ketvirtoji ar penktoji. Netgi taip žinoma maištininkų ir nepritapėlių Indigo karta, karių karta, yra taikūs, nemėgstantys pykti ar konfliktuoti: taip jie elgiasi tik esant reikalui, arba iš spontaniško neadekvatumo, bet pastarąją savybę galima priskirti apskritai visiems žmonėms.

Šamanas yra tas, kas gyvena savo žemėje. Myli ją. Jaučia ir suvokia ją. Moka išgyventi – išsimaitinti, gydytis, būti gražiais ir higieniškais - iš gimtos žemės teikiamų turtų. Su meile žemei ateina meilė motinai, moteriai: natūraliai suprantama, kad jos silpnumas yra jos jėga ir stiprybė. Moteriai nereikia būti vyru: ji kaip žemė – maitina ir augina. Tvirtas (užaugintas) vyras natūraliai surenčia namą, kuriame jo moteris gali rami ir saugi kurti namus su meile ir džiaugsmu. Tai ratas, kylantis spirale dangopi. Mainai. Amžini mainai mikrokosmose – žmonių kūnuose, ir makrokosmose – Visatoje.

Naujoji šamanų karta gyvena visoje žemėje: nebėra vienos žemės, vienos vietos, kurioje jie būtų. Nužudytų žynių, krivių, vaidilų, šamanų kūnai taika pasipriešinę ir nekaltai žuvę, dabar atgimė visoje planetoje. Tarsi viena žvaigždė būtų sprogusi ir iš jos kristalų danguje susidarė daugybė žvaigždžių: tai šviečiantys žmonės: tylūs, kūrybingi, taikūs, gilūs, išmintingi, imlūs, nuolat besimokantys iš kiekvienos gyvenimo akimirkos ir to mokantys kitus, geranoriški, tvirti savo žodžiais ir darbais.

Štai tokie naujieji šamanai: vyrai - šviesos kariai, taikiai kariaujantys jau ne žemiškame, o subtiliajame lygmenyje, moterys - šviesos žynės, nešėjos ir naujojo pasaulio gimdytojos.

Nebereikia aklai atgaivinti senųjų tradicijų: jos yra užrašytos erdvėje – jas tereikia skaityti, perduoti kitiems ir statyti pasaulį iš naujo.

Silvija GLODEN

 
Reklaminis skydelis