Mes turime 426 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4094
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20295
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96325
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Beržuvyje“ vyksta protų mūšiai

2014 m. lapkričio 15 d. šeštadienis Nr. 86 (1424)

Kas rudens vakarais trečiadieniais vienija visą Lietuvą? Turbūt ne visi žino, kad daugelyje šalies miestų būreliai aktyvių žmonių ir jų palaikymo komandos renkasi į intelektualias varžybas „Europrotai“. Švenčionyse į šį protų lavinimo užsiėmimą įsitraukė 6 įvairaus amžiaus žmonių komandos. Protų mūšių organizatorius rajone – Švenčionių miesto kultūrose centras, projekto „Kultūra atvira, tik ateik“ vadovė Jolanta Olechnovič.

„Europrotai“ – tai įdomus ir linksmas komandinis žaidimas, paremtas protų kovų tipo viktorina. Nors tai tik žaidimas, patikėkite, verda tikros kovos. Žaidimas atskleidžia mūsų žinių lygį ir suteikia naujų žinių apie Europos kultūrą, meną, sportą, maistą, istoriją, geografiją, kiną, muziką, įžymius žmones ir t.t.

Rudens „Europrotų“ sezone vyks 4 žaidimo turnyrai. Du jų - lapkričio 5 ir 12 d. - jau įvyko. Dar laukia 19 ir 26 dienomis. Pirmasis turnyras vyko Nalšios muziejuje, bet paaiškėjo, kad norinčių tiek daug, kad vietos – per mažai. Išsigelbėjimu tapo jaukus ir labai erdvus „Beržuvio“ restoranas, kurio šeimininkas Arvydas Zitikis maloniai pasiūlė be jokio atlygio rinktis „Beržuvyje“ ir pats susidomėjęs stebėjo. Reginys tikrai vertas dėmesio. Klausimai labai įdomūs ir sunkūs, bet ir dalyviai ne iš kelmo spirti – nė viena komanda negavo „sauso“. Pirmajame turnyre stipriausi buvo „Žemaitukai“ - moksleivių komanda. Mokytojams nesunku buvo patikėti, kad mokiniai galėjo juos pralenkti. Antrajame ture nugalėjo „Darbiečiai“. Pirmajame ture susidūrusi su „neįkandamais“ klaustukais, komanda gerokai pakeitė sudėtį. Pagal taisykles, komandų sudėtis gali keistis, tik du seni žaidėjai privalo išlikti. Naujos sudėties „Darbiečių“ komandoje lošė Kęstutis Kapačinskas, Aurimas Baliukonis, Vytautas Bulka, Vladislav Kurilo ir meras Vytautas Vigelis. Nieko keisto, kad platų įvairių sričių žinių spektrą valdanti komanda buvo nepralenkiama.

Dviejuose turnyruose žaidė 6 komandos po 4-6 žaidėjus, bet ir dabar, įpusėjus žaidimui, gali registruotis naujos komandos. Jos gali mėgautis žaidimu, tik sunkiau surinkti tiek taškų, kad taptų nugalėtojais, nors tokia tikimybė egzistuoja. Turnyras trunka apie 2 valandas, kiekviena minutė – intensyvi proto treniruotė, jau vien tai – pergalė prieš tingulį.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis