Mes turime 278 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2051
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12238
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88268
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis Nr.69 (1116)

Paklydėlį perdavė dukrai

Rugsėjo 12 d. Vilniaus miesto gyventojas J.S., gim. 1939 m., pranešė, kad pasiklydo Sarių seniūnijos miške. Minėtas asmuo buvo rastas apie 23.18 val. ir perduotas dukrai.

 

Vėl avarija netoli Zalavo

Rugsėjo 16 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS PP tyrėjo tarnybinis pranešimas, kad apie 17.15 val., kelyje Vilnius – Švenčionys – Zarasai, netoli Zalavo kaimo, susidūrė automobiliai „Toyota Avensis“, vairuojamas savininko A.F., gim. 1975 m., ir „Opel Astra“, vairuojamas P.B., gim. 1982 m. Eismo įvykio metu sužaloti automobilio „Opel Astra“ vairuotojas P.B. ir keleivis J.V., gim. 1991 m. Nukentėjusieji išvežti į ligoninę. Eismo įvykio aplinkybės tikslinamos, paimti kraujo mėginiai eismo įvykio dalyvių blaivumui nustatyti. Pradėtas ikiteismini tyrimas pagal LR BK 281 str. 1 d.


Užsieniečių registracijos centre sumaištį kelia gruzinai

Rugsėjo 16 d. gautas VSAT prie LR VRM URC apsaugos skyriaus budėtojų poskyrio specialisto tarnybinis pranešimas, kad į Užsieniečių registracijos centrą grįžo Gruzijos pilietis N.K., kuris turėjo su savimi 20 „JIN LING“ cigarečių pakelių su Rusijos Federacijos banderolėmis. Cigaretės saugomos Vilniaus aps. VPK Švenčionių policijos komisariate. Pradėta administracinė teisena.

Rugsėjo 17 d., šeštadienį, apie 3 val. nakties į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Užsieniečių registracijos centrą (URC) policijos patruliai atgabeno 26 metų ir 27 metų Gruzijos piliečius, prieglobsčio Lietuvoje prašytojus. Kol nagrinėjami jų prašymai, užsieniečiai yra apgyvendinti URC ir turi teisę 24 valandoms išeiti iš centro teritorijos.

Gruzinus atvežę policininkai informavo VSAT pareigūnus, kad gruzinai vienoje Pabradės kavinių sukėlė muštynes. Ir atgabenti į URC gruzinai nenurimo, nepakluso pasieniečių nurodymui nusiraminti ir eiti į savo gyvenamąsias patalpas miegoti. Vienas gruzinų pradėjo elgtis agresyviai, ėmė veržtis atgal į miestą ir bandė susimušti su VSAT pareigūnais. Pasieniečiams jį pavyko apraminti tik panaudojus kovinių imtynių veiksmus ir surakinus jį antrankiais.

Tyrimą dėl muštynių kavinėje atlieka policijos pareigūnai, dėl gruzinų elgesio centre – URC pareigūnai.

 

Vagių taikinys – miestiečių sodybose esantis turtas

Rugsėjo 17 d. įregistruotas Vilniaus miesto gyventojos A.S. protokolas - pareiškimas, kad rado apvogta jai priklausanti sodyba Strūnaičio seniūnijoje. Pavogtas benzininis pjūklas „Makita“, trimeris „Stihl“, žoliapjovė „Stiga“, bei kiti namų apyvokos daiktai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Savaitės įvykių statistika

Per savaitę (rugsėjo 12-18 d.) Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate buvo užregistruoti 122 pranešimai apie teisės pažeidimus, pradėti 3 ikiteisminiai tyrimai.

Per savaitę (rugsėjo 12-18 d.) policijos pareigūnai nustatė 39 viešosios tvarkos pažeidimus, iš jų: 27 pažeidimų pagal LR ATPK 178 str. (alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose); 10 – pagal LR ATPK 174 str. (nedidelis chuliganizmas); 2 – pagal LR ATPK 187 str. (pasipriešinimas policijos pareigūnams).

Šių metų rugsėjo 16 d. į Užsieniečių registracijos centrą grįžo Gruzijos pilietis N. K., kuris turėjo su savimi 20 "JIN LING" cigarečių pakelių su Rusijos Federacijos banderolėmis. Cigaretės saugomos Vilniaus aps. VPK Švenčionių policijos komisariate. Pradėta administracinė teisena.

Per savaitę nemažai nustatyta ir kelių eismo taisyklių pažeidėjų: 3 vairuotojai vairavo transporto priemonę neblaivūs (3 vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis), 14 vairuotojų vairavo neprisisegę saugos diržų, 4 vairuotojai neturėjo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, 6 vairuotojai vairavo transporto priemones, kurioms neatliktos valstybinės techninės apžiūros, 11 vairuotojų viršijo leistiną greitį. Taip pat nustatyti 7 pėsčiųjų ir dviratininkų pažeidimai. Per savaitę pareigūnai nustatė 5 neblaivius dviratininkus (1 dviratininkui nustatytas lengvas girtumo laipsnis, 4 - vidutinis).

Per savaitę Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK registruotas vienas eismo įvykis. Šių metų rugsėjo 16 d., apie 17.15 val., kelyje Vilnius – Švenčionys – Zarasai, netoli Zalavo kaimo, susidūrė du automobiliai. Autoįvykio metu du žmonės nukentėjo, kurie išvežti į ligoninę.

Į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK Viešosios policijos skyriaus Operatyvaus valdymo poskyrį buvo pristatyti 24 asmenys, kurie padarė nusikalstamas veikas arba administracinius teisės pažeidimus, iš jų - 18 neblaivių. Į laikino sulaikymo patalpas patalpinta 13 asmenų, iš jų – 12 neblaivūs.


http://www.policija.lt/svencioniupk/
Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

Švenčionių r. PK inf.
 

 
Reklaminis skydelis