Mes turime 210 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4414
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21756
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65739
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2014 m. gruodžio 10 d. trečiadienis Nr. 93 (1431)

„Taško“ pardavėja nepasimokė

Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK Kriminalinės policijos skyriaus ir Prevencijos poskyrio pareigūnai suvienijo pajėgas organizuodami ir vykdydami priemones, skirtas išaiškinti pažeidimams, susijusiems su nelegalia akcizais apmokestintų prekių neteisėta apyvarta.

Pareigūnai, turėdami informacijos, kad jiems gerai pažįstama Pabradės seniūnijos kaimo gyventoja N.B., gim.1954 m., ir toliau laiko bei prekiauja nelegalios apyvartos prekėmis, gruodžio 3 d. apsilankė minėtos moters namuose.

Pareigūnams nurodžius atvykimo priežastį ir paaiškinus, kad bus atliekama jos gyvenamojo namo apžiūra, namo šeimininkė per daug nenustebo ir leido atlikti patalpų apžiūrą, kurioje ir pati dalyvavo. Patikrinimo metu pareigūnai aptiko 0,5 litro bespalvio skysčio, turinčio naminės degtinės kvapą ir apie 0,1 litro skysčio, turinčio specifinį etilo alkoholio kvapą. Skystis paimtas ir saugomas komisariate. Dėl padaryto pažeidimo Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK vyksta tyrimas.

Tai jau antras atvejis šias metais, kai pareigūnai moters namuose suranda nelegalios apyvartos prekių. Balandžio mėnesį pareigūnai tos pačios pilietės N.B. namuose rado 490 pakelių cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis bei 0,5 litro skaidraus skysčio, turinčio naminės degtinės kvapą. Dėl šio pažeidimo buvo skirta 5150 Lt bauda pagal LR ATPK 1632 3 d. ir LR ATPK 177 str. 1 d.

Policijos pareigūnai ir toliau tikisi aktyvios ir geranoriškos visuomenės pagalbos, siekiant išaiškinti neteisėtus akcizais apmokestinamų prekių bei alkoholio laikymo, gabenimo ar realizavimo atvejus, taip pat kitas neteisėtas veikas. Apie pažeidimus galima pranešti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pasitikėjimo tel. (8 5) 271 6050.

 

Partrenkė pėsčiąją

Gruodžio 5 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate gautas pranešimas, kad Pabradėje eismo įvykio metu nukentėjo pėsčioji.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai nustatė, kad kelio Vilnius-Švenčionys-Zarasai 47 km. automobilis „Mazda 323“, vairuojamas 22 metų Vilniaus miesto gyventojo, Vilniaus gatvėje pėsčiųjų perėjoje partrenkė 58 metų Pabradės miesto gyventoją, kuri dėl patirtų kūno sužalojimų buvo hospitalizuota į VšĮ Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 1 d.

 

Rasti nelegalūs ginklai

Gruodžio 1 d. registruotas pranešimas, kad Pabradėje, Vasarvietės gatvėje, apžiūros metu namie buvo rastas panašus į pistoletą savadarbis ginklas, spintoje rastas panašus į pneumatinį pistoletą juodos spalvos ginklas, o kitame kambaryje rastas pneumatinis ginklas. Vyras ginklams leidimų neturėjo. Jam nustatytas sunkus (3,70 prom.) girtumas. Ginklai paimti ir saugomi policijos komisariate. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 253 str. 1 d.

 

Sudegė automobilis

Gruodžio 8 d. registruotas 33 metų Švenčionėlių mieto gyventojo pareiškimas, kad kieme sudegė jam priklausantis automobilis „BMW735“. Nuostolis 25000 Lt (7246,37 Eur). Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d.

 

Vagystės

Gruodžio 2 d. registruotas Kaltanėnų seniūnijos kaimo gyventojo protokolas-pareiškimas, kad prie ežero Žeimenis nuo Kaltanėnų m. prieplaukos dingo jam priklausanti medinė valtis. Nuostolis 500 Lt (144 Eur). Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Gruodžio 2 d. registruotas Vilniaus teritorinės darbo biržos Švenčionių skyriaus vedėjo pareiškimas, kad iš darbo biržos patalpų dingo viešosios prieigos kompiuterio monitorius. Nuostolis 1500 Lt (434 Eur) Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Gruodžio 5 d. registruotas akcinės bendrovės filialo direktoriaus pareiškimas, kad Pabradėje nuo perono buvo pavogta šiukšliadėžė. Padaryta turtinė žala 511,54 Lt (148 Eur). Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Gruodžio 5 d. registruotas uždaros akcinės bendrovės pareiškimas, kad Švenčionyse, po nakties išlaužus statybinio vagonėlio duris buvo įsibrauta į vidų, pavogti įrankiai (vertė apie 1000 Lt) ir traktoriaus vikšrai (vertė apie 5000 Lt). Padaryta žala 6000 Lt (1737 Eur). Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Smurtavo šeimos nariai

Gruodžio 3 d. registruotas Švenčionėlių miesto gyventojos protokolas-pareiškimas, kad neblaivus (1.21 prom.) 39 metų sugyventinis, ją stumdė, namo laiptinėje tampė už drabužių atlapų, stipriai suspaudė ranką. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Gruodžio 7 d. registruotas pranešimas, kad namuose 62 metų gyventoją sumušė neblaivus (1.70 prom.) 40 metų sūnus, kuris buvo uždarytas į Švenčionių RPK areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Savaitės statistika

Nuo 2014-12-01 iki 2014-12-08 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 2 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 1 turto sunaikinimo ar sugadinimo atvejis, 1 chuliganizmo atvejis, 4 vagystės, 1 įskaitinis eismo įvykis, kurio metu sužalota pėsčioji, 25 asmenys nubausti už KET pažeidimus, 68 asmenys nubausti už administracinės teisės pažeidimus, 5 kartus išvykta į šeimyninius ginčus, rasti 2 lavonai.

Parengta pagal Švenčionių r. PK inf.