Mes turime 643 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5881
mod_vvisit_counterŠią savaitę:24302
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:106051
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šokių kolektyvas iš Pabradės – „Lietuvos talentų“ superfinale

2015 m. sausio 10 d., šeštadienis Nr.2 (1438)

„95 procentai juodo darbo ir 5 procentai talento“, - tokią sėkmės formulę įvardija choreografė Agnė Rickevičienė, kurios ugdomi jaunieji šokėjai jau šį sekmadienį kovos dėl pergalės TV3 laidos „Lietuvos talentai“ superfinale. Perėjęs kelis atrankos etapus, puikiai pasirodęs projekto pusfinaliuose Pabradės meno mokyklos šiuolaikinių šokių kolektyvas „Gelmė“ kovos dėl šalies talentingiausiųjų titulo ir tikisi žiūrovų, pirmiausia - mūsų rajono, palaikymo.

 

Dirba labai daug

13-14 metų „Gelmės“ šokėjai projekto komisijos širdis pavergė ne tik itin sinchroniškai atliekamu lietaus prišaukimo šokiu, bet ir puikia vaidyba, improvizacijomis bei teatrališkumu. „Žiūrovai mato nušlifuotą, nugludintą ir į gražų popieriuką suvyniotą saldainį, - sako A.Rickevičienė, pasakodama apie nematomą pasiruošimo tokiems projektams pusę. - Dirbame labai daug. Čia nė vienas neatėjo iš prigimties talentingas kaip Eglė Špokaitė. Kai kurie kairės nuo dešinės neskyrė“.

„Gelmės“ šokėjas Deividas pasakoja, kad visi kolektyvo nariai žino, jog čia atėjo siekti rezultato, o ne tik gerai praleisti laiką, nors sąlygos šokti Pabradės meno mokykloje – iš tiesų kuklios: „Visi kartu netgi netelpame repetuoti, tad šokio judesius „šlifuojame“ po kelis. Kol vieni šoka, kiti ruošiasi ar ilsisi – ir taip jau septynerius metus“. Jaunieji šokėjai vienbalsiai tvirtina, kad šie šokiai nėra tik eilinis popamokinis būrelis. „Repeticijos prieš svarbius pasirodymus vyksta tris kartus per savaitę. Kartais prakaitą liejame ir po tris valandas. Vadovė yra tikrai gana griežta, tačiau jei ji neišvarytų iš mūsų tinginio ir mūsų nemuštruotų, nepasiektume to rezultato, kurį šiandien galime pademonstruoti“, - tikina šokėjas Eugenijus, pridurdamas, kad „Gelmėje“ galioja nevaikiškos visiems žinomos vidinės taisyklės, aiški tvarka ir drausmė.

 

Daugkartiniai čempionai garsina Pabradės vardą

Šokėjų trupę iš Pabradės jau spėjo įsidėmėti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šiuolaikinio šokio bendruomenės. Pirmąsias vietas daugelyje tarptautinių festivalių bei šokio čempionatų skinantys „Gelmės“ šokėjai pasakoja neretai susiduriantys su nuostaba, iš kur Lietuvos provincijoje radosi toks kolektyvas. „Paradoksalu, daugelis vietinių apie mus nėra nė girdėję, o štai užsienio šokėjai jau be vargo linksniuoja Pabradės pavadinimą.

Anot choreografės, „Gelmės“ šokėjai yra itin gerai parengti fiziškai, juos graibstyte graibsto įvairių pramoginių renginių organizatoriai, miuziklų ir spektaklių kūrėjai, paaugliai be vargo atlieka netgi suaugusiems šokėjams sukurtas kompozicijas. „Neabejoju, kad bent dalis šių gražių jaunų žmonių ateityje pasirinks atlikėjo kelią ir valgys iš šokio duoną. Niekam nereikia tobulai sinchroniškai šokančios robotukų armijos, todėl jau dabar skatinu juos improvizuoti, šokyje atskleisti savo individualumą bei charakterį.

 

Siekia ne prizo, o titulo

Paklausti, ką veiktų laimėję didįjį projekto prizą – 15 000 eurų, kolektyvo „Gelmė“ nariai tik gūžčiojo pečiais ir kartojo kol kas galvojantys ne apie prizus, o apie talentingiausiųjų titulą. Kita vertus, kiekvienas papildomas euras palengvintų jaunųjų šokėjų tėvų dalią. „Kostiumai, gastrolės tėveliams nemažai kainuoja. Manau, tie pinigai suteiktų šansą ir sudalyvauti tolimesnėse šalyse vykstančiuose šokio konkursuose, į kuriuos nukakti tiesiog negalime sau leisti“, - atviravo A.Rickevičienė.

Šį sekmadienį, sausio 11 d., Pabradės meno mokyklos šiuolaikinių šokių kolektyvas „Gelmė“ kovos dėl šalies talentingiausiųjų titulo. Kviečiame visus 19.30 val. stebėti TV3 projektą „Lietuvos talentai“ ir kuo daugiau balsuoti už „Gelmę“. Palaikykime savus!

Miglė NORKUTĖ