Mes turime 371 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2122
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18323
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94353
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Sveikas, Kristau, gimusis

2015 m. sausio 17 d., šeštadienis Nr.4 (1440)

Švenčionėliuose veikia lenkų kalbos mokyklėlė, į kurios užsiėmimus vaikai renkasi kiekvieną penktadienį. Užsiėmimus veda ilgametė mokytoja Vanda Golubeva. Mokyklėlę lankantys vaikai dažnai vyksta į keliones po Lenkiją ir Lietuvą, lankosi bažnyčioje, mišių metu skaito skaitinius, švenčia įvairias šventes.

Neseniai Švenčionėlių Švč. Mergelės Marijos Sopulingosios bažnyčioje vyko mišios lenkų kalba ir renginys „Sveikas, Kristau, gimusis“. Visa tai buvo skirta pažymėti vieną iš svarbiausių metų švenčių – Kristaus gimimą. Dalyvavo kunigai Raimundas Macidulskas ir Dovydas Grigaliūnas. Susirinko daug vaikų, lankančių užsiėmimus lenkų kalbos mokyklėlėje, buvo ir svečių. Bažnyčioje buvo ir prakartėlė, atėjo ir Trys Karaliai, buvo giedamos kalėdinės giesmės, grojo Gyčio ir Agnės Šalnų sūnūs. Kalėdines giesmes giedojo Erika Vilkaitytė ir Vitalija Vinciūnaitė. Mokytoja V.Golubeva džiaugėsi, kad Vitalija, nors jau ir dirba Vilniuje, tačiau gimtinės nepamiršta, atvažiuoja kiekvieną savaitgalį ir su didžiausiu noru dalyvauja lenkų kalbos mokyklėlės veikloje.

Visi vaikai gavo LR Seimo nario Zbignev Jedinskij dovanėles.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis