Mes turime 204 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1309
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15308
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62634
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Evaldas Černiauskas – tarptautinių štangos spaudimo varžybų nugalėtojas

2011 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis Nr.71 (1118)

Prieš porą metų per Aukštaitijos štangos spaudimo varžybas Švenčionių rinktinės sudėtyje pamačiau naują sportininką Evaldą Černiauską. Gal ir neatkreiptum dėmesio į naują žmogų, jei ne puikus pasirodymas. Evaldas tada berods išspaudė 190 kg. Dar maloniau buvo sužinoti, kad šis jaunas stiprus vyras kilęs iš mano tėviškės, iš netoli nuo mano gimtinės esančio Miečionių kaimo. Ir štai šią savaitę iš sporto klubo „Grifas“ įkūrėjo, daugkartinio Lietuvos čempiono ir rekordininko Dainiaus Juodgudžio, kuris ir treniruoja Evaldą, sužinojau, kad iš Lenkijos Tarnobžego mieste vykusių varžybų Evaldas Černiauskas sugrįžo iškovojęs čempiono vardą svorio kategorijoje iki 83 kg.

- Varžybų specifika ta, kad štangą spaudė sportininkai be jokios papildomos aportinės amunicijos, t.y. – be specialių marškinėlių. Čia jau reikia pasitikėti tik savo jėga. Evaldas rimtai ruošėsi šioms varžyboms, ir jo parodytas rezultatas buvo 167,5 kg. Varžybose dalyvavo sportininkai iš Lenkijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Dabar rengiamės Marijampolėje vyksiančioms taurės varžyboms, kuriose bus spaudžiama taipogi be spec. aprangos. Spaudimas be spec. aprangos parodo tikrąją sportininko jėgą. Malonu, kad sporto klube „Grifas“ sportuojantis Evaldas Černiauskas savotiškai garsina net du rajonus – gimtąjį Ignalinos ir Švenčionių, kuriame pradėjo sportuoti, - mintimis dalinasi Dainius Juodgudis.

Evaldo Černiausko paprašiau papasakoti apie savo sportinį kelią:

- Augau Miečionyse, 10 klasių baigiau Mielagėnuose, o sportuoti pradėjau prieš 7 metus pradėjęs mokytis Cirkliškyje. Iš pradžių kilnojau svarsčius, sekėsi neblogai, tris kartus buvau tapęs Lietuvos čempionu. Po kurio laiko pradėjau užsiiminėti ir štangos spaudimu gulomis. Vieną kartą teisėjas patarė pasirinkti vieną iš dviejų sporto šakų. Pasirinkau štangos spaudimą gulomis. Atėjau pas Dainių, jo patarimai ir mano pastangos davė ir, manau, ateityje duos rezultatų.

Evaldas Černiauskas, dabar su šeima gyvenantis gimtajame kaime, nuolat važinėja treniruotis į Švenčionis, o geras fizinis pasiruošimas jam padeda ir tarnyboje – Evaldas yra Adutiškio užkardos pasienietis.

Algis JAKŠTAS