Mes turime 312 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2856
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13043
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89073
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kaip gimė mūsų vaidinimas

2015 m. sausio 24 d., šeštadienis Nr.6 (1442)

Artėjant žiemos šventėms norėjosi kažko nepaprasto ir stebuklingo. Mes, mokiniai, lankydami tikybos ir etikos pamokas, gauname daug teorinių žinių, bet šįkart labai norėjome ką nors atlikti praktiškai, todėl gimė idėja pastatyti spektaklį. Šiai idėjai mielai pritarė gimnazijos skyriaus vedėja Vilhelmina Dragūnienė (ji yra ir mūsų etikos mokytoja), tikybos mokytoja Regina Jurkėnienė, muzikos mokytoja Agnė Šalnienė, dailės mokytoja Jolanta Šisterova.

Tikybos mokytoja Regina Jurkėnienė atnešė vaidinimo tekstą „Kelias prie prakartėlės“. Pirmą dieną jį kruopščiai ir atidžiai skaitėme, analizavome, kai kur bandėme trumpinti, braukėme, bet stengėmės išlaikyti siužetinę liniją. Turėdami scenarijų, pradėjome ieškoti mokinių, norinčių vaidinti, turinčių patirties ir žinių apie scenos apšvietimą, muzikinį apipavidalinimą. Džiugu, kad tokių mokinių atsirado. Teresė Meškelytė, Anželika Ivanovaitė, Virginija Taluntytė panoro vaidinti angelus, Dalius Denutis repetavo du vaidmenis – Abraomo ir Danielio, Laimutis Sakalis pasirinko angelo pasiuntinio vaidmenį, o Denis Vanagėlis – Jokūbo ir Dovydo, Linas Svirkovičius – šauklio ir karaliaus Darijaus, Raimondas Pledas – Juozapo. Giedrę Čaplinskaitę išrinkome skaitove, o choreografines siuitas atlikti sutiko Viktorija Urbonavičiūtė, Lorena Mackevič, Edita Mackevič, Ernesta Puidokaitė. Garsu ir apšvietimu pažadėjo rūpintis Audrius Rastenis ir Marius Rakštelis.

Prasidėjo sunkus, bet labai įdomus darbas – spektaklio repeticijos. Kiekvieną dieną po pamokų rinkdavomės neformaliojo švietimo organizatorės Dainoros Builienės kabinete ir repetuodavome. Ji buvo atsakinga už režisūrą ir choreografiją. Aišku, ne viskas lengvai sekėsi, bet po truputį išmokome pasirinktų vaidmenų žodžius, įgijome drąsos būti scenoje, bet iškilo dar viena problema – kuo apsirengsime, kaip atrodysime. Daugeliui artistų kostiumus parūpino tikybos mokytoja Regina Jurkėnienė, kiti artistai reikiamos aprangos rado namuose, pas gimines arba pirko turguje. Po to atėjo laikas rimtai pagalvoti apie dekoracijas. Čia daug išmonės parodė dailės mokytoja Jolanta Šisterova ir jos mokiniai.

Artėjo vaidinimo diena... Surengėme generalinę repeticiją. Vieni kitus labai draugiškai, bet kartu ir kritiškai, vertinome, nes norėjome, kad spektaklis vyktų be jokių nesusipratimų. Repeticijos metu, atrodo, buvome drąsūs, energingi, o kai salė jau buvo pilna žmonių ir turėjo prasidėti vaidinimas, mus visus sukaustė įtampa, bet nepasimetėme, puikiai suvaidinome savo vaidmenis.

Po spektaklio žiūrovai ilgai plojo. Mums, artistams, šie plojimai buvo labai malonūs – tai atpildas už mūsų kruopštų darbą. Nuoširdžiai mums padėkojo gimnazijos skyriaus vedėja Vilhelmina Dragūnienė.

Sėkmingai suvaidinę spektaklį „Kelias prie prakartėlės“ mokykloje, turėjome slaptą norą jį parodyti kur nors kitur. Ir tokia galimybė mums atsirado. Šių metų sausio 8 d. vykome į Ignalinos Česlavo Kudabos pagrindinės mokyklos Ceikinių skyrių ir ten vaidinome. Į spektaklį atėjo ne tik pradinukai, bet ir Ceikinių bažnyčios klebonas, seniūnijos darbuotojai, vietiniai gyventojai. Mums ir vėl pasisekė. Sulaukėme daug plojimų ir gražių padėkos žodžių. Kupini neišdildomų įspūdžių grįžome namo.

Geros žinos greitai sklinda. Sužinoję apie spektaklį, Zigmo Žemaičio gimnazijos bei Švenčionių vidurinės mokyklos vyresniųjų klasių mokiniai, Švenčionių parapijos vaikų dienos centro „Liepsnelė“ lankytojai, lydimi mokytojų, šių metų sausio 20 dieną atvyko į mūsų mokyklą ir mes mieliems svečiams jį dar kartą parodėme. Šis renginys mus suartino, nutiesė draugystės tiltą tarp trijų mūsų rajono mokymo įstaigų.

Virginija TALUNTYTĖ

 
Reklaminis skydelis