Mes turime 398 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5200
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21401
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97431
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Draugai draugams“ karavanas keliauja po Lietuvą

2015 m. sausio 31 d., šeštadienis Nr.8 (1444)

Liaudies šokių festivalis „Draugai draugams“ jau įprastas reginys ir mūsų rajono žiūrovams, ir dalyviams – jauniesiems šokėjėliams. Šis populiarus ir dalyvių gausa džiuginantis festivalis vyksta aštuntus metus. Kaip sakė koncerto vedėjai Kamilė su Deivydu, festivalis „Draugai draugams“ tarsi kalėdinis karavanas keliauja iš miesto į miestą, dovanodamas žiūrovams gražius tautinius šokius, šypsenas ir gerą nuotaiką. Praeitą savaitę vienas festivalio koncertas vyko Švenčionėlių miesto kultūros centre. Prieš tai 2014 m. lapkričio 27 dieną koncertas buvo surengtas Vilniuje, gruodžio 18 dieną vyko Šiauliuose. Iš Švenčionėlių draugiškasis festivalio karavanas keliaus toliau: vasario 25 d. į Uteną, o kovo 12 d. – į Panevėžį, balandį – į Zarasus ir t.t.

Kasmet prie festivalio prisijungia vis daugiau tautinius šokius mėgstančių vaikų. Smagu, kad šis festivalis nuo seno įtraukė ir mūsų rajono šokėjus. Pas mus jį organizuoja Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokykla ir šokių mokytojos Jolanta Razmienė, Renata Grigianecienė ir Edita Račinskienė. Rūpesčių daug, juk reikia ne tik pačius šokėjus parengti, bet ir svečius priimti, tačiau šauni atmosfera, degančios vaikų ir jų mokytojų akys, entuziazmas ir noras kuo geriau pasirodyti, atperka visus rūpesčius.

Festivalį organizatoriams padėjo surengti: Švenčionių rajono savivaldybė, Švenčionių r. verslo ir turizmo informacijos centras(direktorė Violeta Čepukova), Švenčionių miesto seniūnė Ina Sinienė, Vytauto Kaušinio, Olgos Oleškevičienės individualios įmonės, Švenčionėlių kultūros centras.

Ir kiekvienais metais festivalio dalyviai kuo nors nustebina, parodo kažką išskirtinio. Pavyzdžiui, vienais metais smagiai susipažinome su ukrainiečių ir kitų slavų tautų šokiais, o šiemet kaip niekad scenoje buvo labai daug mažylių – vos trejų metukų sulaukusių šokėjėlių. Kai kuriuos vyresnieji šokėjai net ant rankų nešiojo, kad tik mažyliams būtų drąsiau. Tačiau kai scenoje tarsi žirniai pasipila tokių mažylių būrelis, akių negali atitraukti... šiųmetinio festivalio „Draugai draugams“ dalyvių amžius nuo 3 metukų iki 18.

Švenčionėlių kultūros centro scenoje vykusiame festivalio „Draugai draugams“ etape pasirodė apie 400 šokėjų. Lietuvos vaikų ir jaunimo centro liaudies ansamblis „Ugnelė“, vadovės Ligita Didžiulienė, Renata Janušonienė, koncertmeisterės Gailė Kvedaravičiūtė, Lidija Piskunova, Panevėžio „Vilties“ pagrindinės mokyklos dainų ir šokių ansamblis „Viltis“, vadovas Ričardas Bakanauskas, Panevėžio muzikos mokyklos dainų ir šokių ansamblis „Pynimėlis“, vadovai Rita Bakanauskienė ir Ričardas Bakanauskas, Panevėžio pradinės mokyklos tautinio meno ansamblis „Saulužė“, vadovas Ričardas Bakanauskas, Šiaulių Jovaro progimnazijos tautinių šokių ansamblis „Šėltinis“, vadovai Violeta ir Romualdas Laugaliai, Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos choreografijos skyrius, mokytojos Jolanta Razmienė, Renata Grigianecienė ir Edita Račinskienė, koncertmeisterės Irena Kerulienė, Janina Kiseliova, Švenčionėlių meno mokyklos šokių kolektyvas „Lūgnė“, vadovės Rasa Kalendienė, Virginija Subelienė ir Romutė Trusova, Švenčionėlių progimnazijos šokių kolektyvas „Lašas“, vadovė Jekaterina Matulevičienė, Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblis „Vieversa“, vadovė Roberta Macelienė.

Beveik dvi valandas scenoje sukosi šokėjai, skambėjo smagi muzika, o koncertą tarsi apipynė „Erdvės“ (Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos modernaus šokio grupė, vad. R.Grigianecienė) šokėjos, pradėjusios ir užbaigusios festivalio koncertinę programą.

Festivalio dalyvius pasveikino, padėkomis ir atminimo dovanėlėmis apdovanojo Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo skyriaus vedėja Danutė Vigelienė, tarybos narė Jolanta Olechnovič, skyriaus vyr. specialistė Rūta Baliukonienė. Festivalio organizatorius ir svečius pasveikino ir Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos direktorius Raimondas Gaidys.

Mažieji šokėjėliai vaišinosi saldumynais, kas dar buvo nepavargęs pašėliojo ir smagioje diskotekoje, o vadovai aptarė renginį prie kavos puodelio.

Festivalio „Draugai draugams“ karavanas iškeliavo toliau, nešdamas džiaugsmą, draugystę ir šokio dovaną toliau.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis