Mes turime 308 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5004
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15191
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91221
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pirmoji Baltijos šalyse yamaha klasė bus Švenčionyse

2015 m. kovo 4 d., trečiadienis, Nr.17 (1453)

Švenčionių rajono savivaldybėje lankėsi programos „Yamaha band Class System“ (Yamaha pučiamųjų orkestro klasė) atstovai Vincent de Leur ir Gints Dobbermann.

Susitikimo iniciatorius Bronislovas Vilimas, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys, pasidalino tarptautinės Lietuvos ir pasaulio pučiamųjų instrumentų orkestrų konferencijos „Nauji vėjai“ įspūdžiais. Šios konferencijos metu vyko „Yamaha band Class System“ intensyvios meistriškumo pamokos, kurias vedė Vincent de Leur. Gausiai susirinkusiems konferencijos dalyviams buvo pristatoma nauja metodinė literatūra bei demonstruojama, kaip efektyviai per trumpą laiką galima išmokyti vaikus groti pučiamaisiais instrumentais.

Pirmoji Yamaha pučiamųjų orkestro klasė Europoje buvo įkurta Vokietijoje prieš 22 metus. Tai specialiai vaikams pritaikyta programa išmokti groti pučiamuoju instrumentu bendrojo ugdymo mokyklose per trumpą laiką. Šios klasės jau yra paplitę daugelyje šalių. Šiuo metu Europoje jų yra daugiau kaip 3000.

Vaikai, mokydamiesi pagal šią programą, pradeda groti orkestre kartu nuo pat pirmųjų mokymosi dienų turėdami galimybę išmėginti visus pučiamuosius instrumentus. Po to pasirenka jiems labiausiai patinkantį atsižvelgdami ir į mokytojų patarimus. Pučiamųjų orkestro klasės pagrindinis principas yra „Grojame kartu, mokomės kartu ir vienas iš kito“. Užsiėmimai vyksta grupėse. Grupės nariai mokosi vieni iš kitų. Mokiniai, kurie greičiau įsisavina medžiagą, gali padėti lėčiau besimokantiems ir silpnesniesiems. Silpnesnieji skatinami sekti geriau besimokančiųjų pavyzdžiu. Grupėje visi lygūs! Vaikai turi pamiršti žodį „sunku“. Tai ne tik skatina norą mokytis, bet ir leidžia tai daryti su malonumu. Daugelis vaikų nemėgsta užsiiminėti namuose, bet mėgsta žaisti žaidimus. Visa tai galima suderinti. Išmokimas groti instrumentu reikalauja koncentracijos ir disciplinos. Tai naudinga vaikui siekiant gerų rezultatų mokantis kitų dalykų.

Susitikimo metu buvo aptarta galimybė tokias klases įrengti Švenčionių rajone. Yamaha pučiamųjų orkestro klasė Švenčionių rajone būtų pirma tokia klasė ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis