Mes turime 303 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2526
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12713
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88743
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Užgavėnių linksmybės ir kaukių paroda Pašaminėje

2015 m. kovo 4 d., trečiadienis, Nr.17 (1453)

Švenčionėlių kultūros centro Pašaminės filialo vedėja Dalė Basiūnienė sukvietė kaimo vaikus ir jaunimą kartu kurti Užgavėnių kaukes. Prisirinkome įvairiausių medžiagų: siūlų, odos, kailio, audinio skiaučių, popieriaus, ašutų ir kitokių dalykų, susirinkome visi kartu ir ėmėmės kūrybos. Vedėja Dalė parodė mums, kaip ant trilitrinių stiklainių plastilinu išformuoti kaukės pagrindą, tada dėjome kelis sluoksnius popieriaus, klijavome, formavome, džiovinome, tada karpėme akis, dantis, dažėme, piešėme, klijavome plaukus, modeliavome kepures, derinome kitus priedus. Kaukes pavyko sukurti įdomias, įvairiomis grimasomis. Kaukes piešėme, karpėme ir iš kartono dėžučių. Visi buvome taip užsidegę kaukių kūryba, kad prigaminome jų labai daug – visa salytė buvo jomis apstatyta. Džiaugėmės, kad surengėme labai smagią ir gausią Užgavėnių kaukių parodą.

Daug kaukių panaudojome ir Užgavėnių karnavalo, kuris buvo pavadintas „Žiema, žiema, bėk iš kiemo“, metu. Ažugavos Pašaminėje buvo linksmos ir patrauklios, pagrindiniai šventės veikėjai – vaikai ir jaunimas. Vaikai buvo Užgavėnių karnavalo šeimininkai. Šmirinėjo persirengėliai - „daktarai“, „čigonės“, „žydai“, Pašaminės kaimo klubo vedėja D.Basiūnienė buvo prigalvojusi įvairių pokštų, juokų. Vaikai smagiai važinėjosi rogutėmis. Deginome ir Morę, o su ja deginome pyktį, pavydą, apkalbas, pagiežą, apgavystes – visą žmones nuodijantį blogį. Prie laužo audringai sveikinome Kanapinio pergalę prieš Lašininį – juk pavasaris jau ne už kalnų. Visus susirinkusius šeimininkė vaišino blynais, sumuštiniais bei karšta arbata.

Sakoma – kuo Ažugavos triukšmingesnės, linksmesnės ir sotesnės tuo metai bus geresni.

Greta KOLESINSKYTĖ

 
Reklaminis skydelis