Mes turime 287 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:765
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16966
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92996
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Reškutėnų tradicinių amatų centras plačiai atvėrė savo duris

2015 m. kovo 13 d., penktadienis, Nr.19 (1455)

Renginių ciklas, skirtas etnografinių regionų metams, Švenčionių rajone prasidėjo Reškutėnų tradicinių amatų centro atidarymu. Atvykusius į amatų centro atidarymo iškilmes svetingai pasitiko tvarkinga aplinka ir iš tolo naujumu spindintis šviesus pastatas. Rajono merui Vytautui Vigeliui, Švenčionių dekanui Medardui Čeponiui, UAB „Žeista“ vadovui Vladislavui Aborovičiui ir Reškutėnų kaimo bendruomenės pirmininkei Janinai Petkūnienei perkirpus tradicinę juostelę, pasitinkami Vidutinės kapelos smagaus maršo, visi sugužėjo į vidų, Renginio vedėja Jolanta Olechnovič pakvietė apžiūrėti amatų centro dirbtuves, kuriose virte virė darbas. Visur triūsė meistrai: Elenutė Jablonskaitė apmetinėjo siūlus naujam audimui, Elytė Mikštienė ir Onutė Kazakiūnienė verpė linus ir vilnas, darbščiosios mezgėjos Stanislava Bogdanovič, Jelena Alojeva, Zofija Leleikienė mikliai darbavosi virbalais, Inga Kujalienė su jaunosiomis pagalbininkėmis ir Rasa Breidokienė pynė juostas, Lida Puzyriova vėlė šiltus vilnonius įdėklus į batus, Audronis Vilutis mokė vaikus lipdybos meno, medžio dirbtuvėse darbavosi Vytautas Balevičius ir Nina Golovač.

Apžiūrėję dirbtuves, visi susirinko į salę, kurią puošė Aukštaitijos etnografinio regiono vėliava. Prasidėjo iškilmingoji renginio dalis su sveikinimo kalbomis, įkurtuvių dovanomis ir gražiais palinkėjimais. Pirmasis sveikinimo žodį tarė rajono meras Vytautas Vigelis. Jis pasidžiaugė, kad dar vienas pastatas atnaujintas ir čia vėl virs gyvenimas.

Rėškutėnų kaimo bendruomenės pirmininkė Janina Petkūnienė papasakojo apie tai, kaip ne vienus metus buvo brandinama mintis apie centro steigimą Reškutėnuose.

Pasak Seimo nario, kultūros ministro Šarūno Biručio padėjėjo Kazimiero Šiekštelio, simboliška tai, kad visi čia susirinkome prie namų jaukumo ir soties simbolio - naminės duonkepės krosnies.

Rajono Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vedėja Danutė Vigelienė pasidžiaugė, kad etnografinių regionų metų renginiai prasideda Reškutėnuose, ką tik duris atvėrusiame tradicinių amatų centre. Sveikino visus susirinkusius su prasminga Reškutėnų tradicinių amatų centro atidarymo švente Švenčionėlių seniūnas Antanas Juodaitis ir Nalšios muziejaus direktorė Alytė Šiekštelienė ir kiti...

Toliau vyko koncertas. Susirinkusiems dainavo Reškutėnų kaimo folkloro ansamblis, vadovaujamas Valdemaro Prunskaus. Gražiai pagrojo jaunoji kanklininkė Raminta Mikštaitė. O kai užgrojo „Vidutinės kavalierių“ kapela, tai net sunku buvo nustygti vienoje vietoje, kojos ėmė pačios kilnotis!

Belieka palinkėti Reškutėnų tradicinių amatų centrui gražios ir turiningos veiklos, kad puikiai įrengtos erdvės visada būtų užpildytos, kad investicijos, kaip sveikinimo metu sakė Švenčionių VVG pirmininkas Darius Velička, atsipirktų žmogiškosios veiklos kapitalu.

Violeta BALČIŪNIENĖ

 
Reklaminis skydelis