Mes turime 297 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2509
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12696
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88726
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2015 m. kovo 13 d., penktadienis, Nr.19 (1455)

Aptikta didelė naminės degtinės „gamyklėlė“

Naminės degtinės mėgėjams Švenčionių rajone gali tekti pasukti galvą, kuo pakeisti šiuos svaigalus – policijos komisariato pareigūnai Švenčionių rajone esančiame miške aptiko ir sunaikino didelės apimties naminės degtinės „gamyklėlę“.

Šių metų kovo 8 d. Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK pareigūnai Pabradės seniūnijoje, netoli Burbiškio kaimo esančiame miške aptiko naminės degtinės „gamyklėlę“. Pareigūnai čia plušėjusius degtindarius užklupo per patį gamybos procesą: iš upelio buvo pumpuojamas vanduo, kūrenosi laužas, ant kurio kaito katilas, o į pastatytą indą kapsėjo naminė. Pastebėję pareigūnus degtindariai bandė sprukti. Pareigūnai operatyviai kreipėsi pagalbos į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečių kinologą. Jo keturkojė belgų aviganė Eta iškart užuodė pėdsakus ir bėgliai netrukus buvo pričiupti. Paaiškėjo, kad tai 23-ejų ir 40-ies metų Švenčionių rajono gyventojai.

Įvykio vietoje pareigūnai aptikto 5,5 litro skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą ir apie 840 litrų į raugą panašaus skysčio. Aparatas ir skystis paimti ir saugomi Švenčionių rajono PK.

Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 201 str. (neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas).

Policijos pareigūnai ragina gyventojus nelikti abejingais daromiems teisės pažeidimams ir apie jiems žinomas panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas pranešti policijai pasitikėjimo telefonu (8 5) 271 6050 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

 

Rytinio patikrinimo metu policijai įkliuvo 3 neblaivūs vairuotojai

Kovo 9 d. rytas Švenčionių rajono gyventojams prasidėjo pūtimu į alkotesterį.

Pabradės mieste Vilniaus gatvėje ir Švenčionių mieste Adutiškio gatvėje pareigūnai pirmadienio rytą patikrino virš 90 vairuotojų. Pareigūnai nustatė 3 vairuotojus, kurie vairavo transporto priemonę neblaivūs. Jiems nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Taip pat buvo nustatytas 1 vairuotojas, vartojęs alkoholį, tačiau alkoholio matuoklio parodymai neviršijo leistinos normos.

Vykdytos priemonės rezultatai rodo, kad vairuotojai nevengia vairuoti būdami neblaivūs. Policija ragina visus eismo dalyvius kelyje elgtis atsakingai, eisme dalyvauti nenusižengiant Kelių eismo taisyklėms bei paisyti moralės principų ir būti tolerantiškais vieniems kitų atžvilgiu.

 

Antrą kartą apvogtas sandėlis

Kovo 2 d. registruotas uždaros akcinės bendrovės direktoriaus pareiškimas, kad įsilaužta į bendrovės sandėlį esantį Pabradės mieste. Nupilta 80 litrų dyzelinio kuro iš asenizacinės mašinos, 50 litrų dyzelinio kuro iš šiukšliavežės „Mersedes-Benz“, taip pat 40 litrų dyzelinio kuro iš krovininės savivartės MAN OAF. Padaryta žala 227,59 eurai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Ne tik apvogė namą, bet ir išardė tvorą

Kovo 3 d. registruotas 50 metų Pabradės miesto gyventojo pareiškimas, kad išlaužus verandos vidinių durų spyną, buvo įsibrauta į jos motinos gyvenamąjį namą, esantį Pabradės seniūnijoje. Namuose betvarkė, o iš sandėliuko pavogti 8 metaliniai 2 m ilgio stulpeliai; išrinkta metalinė tvora ir pavogta 11 metalinių stulpelių. Pradinis nuostolis 270 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Vagys išsinešė net maistą

Kovo 4 d. registruotas 25 metų Pabradės miesto gyventojos pareiškimas, kad pro langą buvo įsibrauta į jos nuomojamą butą ir pavogtas dujų balionas, maistas, aliumininiai virtuvės indai. Padarytas nuostolis apie 170 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Pavogė 60 litrų kuro

Kovo 4 d. registruotas 68 metų Švenčionėlių miesto gyventojos pareiškimas, kad Švenčionėliuose buvo įsibrauta į sandėliuką ir pavogta 20 l dyzelinio kuro ir 40 l benzino. Padarytas nuostolis apie 42 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Sumušė sugyventinę

Kovo 3 d. registruotas pranešimas, kad Adutiškio miestelyje, namuose, konflikto metu 29 metų vyras sumušė savo 22 metų sugyventinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Savaitės statistika

Nuo 2015-03-02 iki 2015-03-09 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 1 nusikaltimas žmogaus sveikatai, 8 chuliganizmai, 7 vagystės, 1 eismo įvykis. Per savaitę 24 asmenys nubausti už KET pažeidimus, 74 asmenys nubausti už administracinius teisės pažeidimus, sulaikyti 3 neblaivūs vairuotojai, 2 kartus išvykta į šeimyninius ginčus, rastas 1 lavonas.

Parengta pagal Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis