Mes turime 153 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3887
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17886
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65212
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Įspūdingai paminėtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-metis

2015 m. kovo 18 d., trečiadienis, Nr.20 (1456)

Įspūdingai Švenčionių rajone buvo paminėtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-metis, o šiam gražiam jubiliejui skirta šventė Švenčionyse prasidėjo Vienybės vėliavos nešimo eisena Švenčionių m. gatvėmis.

Pradėjusi savo kelią nuo autobusų stoties, eisena, kurioje buvo keli šimtai žmonių, nes 250 metrų ilgio Lietuvos valstybinei vėliavai nešti reikėjo arti 300 žmonių, Stoties gatve, po to Vilniaus gatve ėjo iki Nalšios muziejaus. Čia vėliava buvo gražiai suvyniota ir iškeliavo į Vilnių, o šventės dalyviai patraukė į miesto parką, kur ir tęsėsi šventė. Buvo iškelta savanorių garbingai įnešta vėliava, po to nuaidėjo trys saliuto salvės. Po trumpo pasibuvimo miesto parke šventės dalyviai rinkosi į Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčią. Čia šv. Mišias, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai, aukojo Švenčionių dekanas Medardas Čeponis. Tuo metu parke jaunimas pynė trispalves draugystės apyrankes, rašė palinkėjimus Lietuvai ir juos kabino prie Lietuvos vėliavos spalvas simbolizuojančių balionų, kurie po šv. Mišių buvo paleisti į giedrą pavasario dangų. Nustebino ir tai, kad nemažas būrys moksleivių rašė prašymus įstoti į krašto apsaugos savanorius. Įspūdingai prasidėjusi šventė ir baigėsi įspūdingu reginiu – geltonos, žalios ir raudonos spalvų balionų paleidimu. Beje, mes nepriklausomoje Lietuvoje gyvename ilgiau nei po 1918 m. Lietuvos valstybės atkūrimo. Tada Lietuva nepriklausomybe džiaugėsi 22 metus, o mes jau – 25.

Algis JAKŠTAS