Mes turime 235 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1335
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19879
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67205
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Svarbias Lietuvai datas švenčiame išradingai ir linksmai

2015 m. kovo 18 d., trečiadienis, Nr.20 (1456)

Labai smagiai prasidėjo šių metų Kovo 11-osios rytas Švenčionėliuose. Juk švenčiame 25-ąsias Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metines. Nemažai žmonių su malonumu prisijungė prie „Lietuvos geležinkelių“ ir Švenčionėlių kultūros centro organizuojamos tradicinės akcijos „Dainuojam Lietuvai, dainuojam laisvei!“. Švenčionėlių geležinkelio stotyje nuo 9.15 val. Gražina Jarmalytė skaitė Justino Marcinkevičiaus eiles, lietuviškas dainas atliko moterų vokalinis ansamblis „Gabija“, vadovaujamas Vandos Miloš, gitara grojo ir dainavo bardas Vitalijus Laptevas. Į šventę atvyko ir Švenčionių rajono meras Vytautas Vigelis, mero pavaduotoja Raja Krupenina, Švenčionėlių miesto gyventojai, geležinkeliečiai. Visi kartu su atlikėjais dainavo, draugiškai susikibę rankomis, skandavo „Lietuva, Lietuva“. Buvo tokia puiki atmosfera, visi buvo susitelkę, kad nesinorėjo net išsiskirstyti... Tą dieną net penkiolikoje Lietuvos geležinkelių stočių vyko specialūs Nepriklausomybės atkūrimo dienai skirti koncertai „Dainuojam Lietuvai, dainuojam laisvei!“.

Į traukinius skubantys žmonės pirko bilietus, tačiau iki pat traukinių išvykimo stengėsi kuo ilgiau pabūti laukiamojoje salėje ir pasiklausyti dainų, jų veiduose skleidėsi šypsenos, visus buvo apėmusi pakili šventiška nuotaika.

„Kaip džiugu, kad jau ketvirtį amžiaus esame laisvi, turime galimybes save išreikšti įvairiose srityse, mokytis, dirbti, keliauti, tačiau kad laisvę reikia saugoti, kad aplinkui tyko pavojai, rodo įvykiai kaimyninėje Ukrainoje“, - sakė Vytautas Vigelis.

Nepriklausomybės atkūrimo dieną kartu švęsti pakvietusi AB „Lietuvos geležinkeliai“ norėjo, kad tokią svarbią mūsų šaliai dieną keleiviai visoje Lietuvoje jaustų šventinę nuotaiką ir bendrumo dvasią.

Jau kelinti metai visapusiškai skatinamos įvairios iniciatyvos kuo įdomiau ir išradingiau švęsti labai svarbias mūsų valstybės datas – Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją. Įvairiose Lietuvos vietose buvo iškelta ir įgyvendinta įdomių, originalių ir bendruomenes vienijančių idėjų. Švenčionėlių miesto kultūros centras jau pernai dalyvavo Kultūros ministerijos paskelbtame konkurse bei gavo finansavimą projektui „Vitrinose težydi laisvė Lietuvos“. O šiemet šį projektą sėkmingai tęsė. Šiemet kaip ir pernai LR Kultūros ministerija finansavo tęstinį projektą „Renginių ciklas „Vitrinose težydi laisvė Lietuvos“ (vadovė Vida Vilutienė). Ir tikrai gražiai žydėjo Lietuvos laisvė Švenčionėlių įstaigų vitrinose: kultūros centre, bibliotekoje, „Maxima“ prekybos centre, Švenčionėlių sveikatos centre. Tai – vienas iš įdomesnių šio projekto aspektų. Įvairaus amžiaus vaikų piešiniai Lietuvai, jos keliui į laisvę, nepriklausomybės kovoms, svarbiausiems valstybės istorijos akcentams traukė praeivių akis visą mėnesį – nuo Vasario 16-osios iki Kovo 11-osios.

Beje, šiemet visi jubiliejiniai Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo renginiai sutraukė labai daug žmonių, norinčių tokių švenčių proga pabūti drauge ir pasidžiaugti.

Irena POŽĖLIENĖ