Mes turime 387 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4895
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21096
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97126
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2015 m. kovo 25 d., trečiadienis, Nr.25 (1458)

Pabradės naminukė „vartotojų“ nepasieks

Kovo 23 dieną Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus ir Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnams įkliuvo degtindariai, miške plušantys prie savadarbio „naminukės“ gaminimo aparato.

Pirmadienį apie 12.00 val. policininkai nuvyko į Nemenčinės miškų urėdijos Meros girininkijos mišką patikrinti gautą informaciją dėl naminės degtinės gaminimo. Surasti „naminukės“ gamyklą buvo nelengva. Pareigūnams reikėjo eiti tankiu mišku, pelkėtais keliais. Pastangos buvo nebergždžios – pareigūnai aptiko naminės degtinės gamybos procesą pačiame įkarštyje - kūrenosi laužas, virė raugas. Įvykio vietoje pareigūnai sulaikė 45 metų Pabradės miesto gyventoją, kuris jau ne pirmą kartą buvo baudžiamas už naminės degtinės gaminimą. Šalia aparato buvo aptikta apie 300 litrų į raugą panašaus skysčio ir 9 litrai skysčio, turinčio naminės degtinės kvapą.

Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 201 str. (neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas). Aparatas ir skystis paimti ir saugomi Švenčionių rajono PK.

Šiais metais tai ketvirtas aptiktas naminės dengtinės gaminimo atvejis Pabradės seniūnijos teritorijose. Šių metų kovo 8 d. pareigūnai aptikto 5,5 litro skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą ir apie 840 litrų į raugą panašaus skysčio.

Policijos pareigūnai ragina gyventojus nelikti abejingais daromiems teisės pažeidimams ir apie jiems žinomas panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas pranešti policijai pasitikėjimo telefonu (8 5) 271 6050 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

 

Išsinešė net baldus

Kovo 21 d. registruotas 56 metų Kauno miesto gyventojos pareiškimas, kad Labanoro seniūnijos kaime, iš jos sodybos trijų ūkinių pastatų buvo pavogta 75 vnt. medžio drožlių plokščių „OSB“, apie 50 pakuočių akmens vatos, žoliapjovė „Stiga“, trimeris „Stiga“, medžio pjovimo staklės, baldai (odinis kampas) ir lauko baldai (ąžuolinis stalas ir du suolai), padarytas nuostolis sudaro 3900 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Renovuojami namai vilioja vagis

Kovo 17 d. registruotas uždaros akcinės bendrovės statybų darbų vykdytojo pareiškimas, kad Pabradėje, Architektų gatvėje, iš renovuojamo namo aptvertos teritorijos dingo 12 vnt. pakuočių putplasčio plokščių (3,6 m3). Nuostolis sudaro 141,60 euro. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

„Aprinko“ tiltą

Kovo 17 d. registruotas uždaros akcinės bendrovės technikos direktoriaus pareiškimas, kad atvykus į objektą (pėsčiųjų tiltas per Žeimeną Pabradėje) pastebėta, jog nuo gelžbetoninių stulpų pavogta 90 metrų penkiagyslio kabelio ir 90 metrų 5 mm cinkuoto troso. Padaryta 261,10 euro turtinė žala. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Pasikėsino?

Kovo 20 d. registruotas 36 metų Švenčionių mieto gyventojos pareiškimas, kad Švenčionyse prie prekybos centro „Norfa“ esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje jos nepilnametis pajuto skausmą į kairį petį, atsisukęs pamatė nepažįstamą vyrą, kuris rankoje laikė daiktą, panašų į pistoletą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

 

Smurtavo neblaivūs artimieji

Kovo 21 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionėliuose, namuose, žodinio konflikto metu neblaivus (2,08 prom.) 26 metų vyras du kartus ranka trenkė į veidą savo žmonai, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Kovo 21 d. registruotas pranešimas, kad Pabradėje, namuose, girtas (2.38 prom.) 46 metų vyras žodinio konflikto metu trenkė ranka į veidą girtai (2.28 prom.) sugyventinei, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Savaitės įvykių apžvalga

Nuo 2015-03-16 iki 2015-03-23 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 2 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 28 viešosios tvarkos pažeidimai, 1 sukčiavimo atvejis ir 3 chuliganizmai. Per šį laikotarpį įvykdytos 5 vagystės, įvyko 1 eismo įvykis, sulaikyta 11 neblaivių vairuotojų, 100 asmenų nubausta už KET pažeidimus, 145 asmenys nubausti už administracinius teisės pažeidimus, rasti 3 lavonai, 4 kartus išvykta į šeimyninius ginčus.

Parengta pagal Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis