Mes turime 405 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2867
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19068
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95098
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Grįžtančius paukščius pasitinka inkilai

2015 m. kovo 28 d., šeštadienis, Nr.26 (1459)

VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos miškuose 2015 metų pavasarį iškelta 400 inkilų. Dalį inkilų iškabino girininkijų darbuotojai, o kitus palikome paukščių sutikimo akcijai. Urėdijos teritorija didelė, kai kurios girininkijos nuo centro nutolusios 30 – 50 km, todėl nutarėme organizuoti tris inkilų kabinimo šventes su jaunųjų miško bičiulių būreliais.

Akcijai „Paukščiai grįžta namo“ skirti renginiai vyko nuo kovo 16 iki 27 dienos. Akcijos metu buvo vykdoma keletas veiklų. Iki kovo 9 dienos organizuotas jaunųjų miško bičiulių filmukų konkursas apie paukščius. Konkursui pateikti du filmukai: Švenčionių profesinio rengimo centro mokinio A.Rastenio „Pavasarį paukščiai grįžta namo“ ir Švenčionių vidurinės mokyklos 7a klasės mokinės M.Burkauskaitės „Varnėnas grįžo namo“. Pirmoji inkilų kabinimo šventė vyko Adutiškio vidurinėje mokykloje ir šios mokyklos Svirkų skyriuje.

Kovo 23 dieną, kaip ir visoje Lietuvoje, inkilų kėlimo šventė vyko Švenčionių girininkijoje Vygodkos miške. Šventėje dalyvavo Švenčionių girininkijos miškininkai, jaunieji miško bičiuliai iš Švenčionių vidurinės mokyklos ir būsimieji miškininkai iš Švenčionių profesinio rengimo centro su būrelių vadovais. Susirinkusius į šventę pasveikino Švenčionėlių miškų urėdas Nauris Jotautas. Jis priminė, kad ką tik paminėtos Žemės ir Miško dienos. Ir tai tik renginių pradžia. Dar laukia miškasodžio talkos, kasmetinė akcija „Darom“.

Inkilų kabintojai susiskirstė į 3 grupes ir pasklido po mišką. Paplušėjus valandėlę, Vygogkos miškas pasipuošė naujais inkilais. Šventės dalyviai persikėlė į urėdijos medelyną, kur prie pavėsinės jaukiai kūrenosi laužas. Šventės dalyviai vaišinosi karšta žolelių arbata, ant laužo kepė dešreles. Pasisotinę pravedė viktoriną apie paukščius. Vieni būrelių nariai pasikartojo tai, ką jau girdėjo, kiti sužinojo kai ką naujo. Teisingai atsakę į klausimus buvo apdovanoti saldžiais prizais.

Kovo 25 dieną inkilus su Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos trečiokais kabino Žeimenos girininkijos girininko pavaduotojas, beje, buvęs aktyvus JMB būrelio „Ąžuoliukai“ narys Aurelijus Žigas.

Onutė GYLIENĖ

 
Reklaminis skydelis