Mes turime 351 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2903
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28033
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75359
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Jau šiais metais bus įvesti E. receptai

2015 m. balandžio 15 d. trečiadienis, Nr.39 (1463)

Gydymo įstaigųir farmacijos atstovams buvo išsamiai pristatyta šiais metais pradėsianti veikti elektroninėpaslauga „E. receptas“. Elektroninis receptas palengvins receptųišrašymą, receptai bus aiškesni, tikslesni, visada įskaitomi, dėl to farmacijos specialistams bus lengviau įvertinti išrašytus receptus ir išduoti pagal juos vaistus, o pacientas elektroninės sveikatos portale savo paskyroje galės visada matyti, kokie receptai išrašyti, kokius ir kaip vaistus turi vartoti.

Gydytojams nebereikės vartyti popieriniųžinynųar katalogųišrašant receptus. Jie galės sistemoje atlikti vaisto paieškątiek pagal konkretųvaisto pavadinimą, tiek pagal vaistinės medžiagos bendrinįpavadinimą. Recepte gydytojai galės nurodyti visąbūtinąinformacijąapie vaisto vartojimą, o prisijungęprie sistemos galės matyti, ar pacientas įsigijo vaistus pagal išrašytus receptus. Vienu metu gydytojas elektroniniu parašu galės pasirašyti kelis receptus.

Pagal elektroninįreceptąvaistus galės įsigyti tik pats pacientas ar jo atstovas pateikęs tapatybęįrodančius dokumentus. Tokiu būdu bus išvengta vaistųišdavimo klaidų. Elektroninėje sistemoje bus užregistruotas kiekvienas vaisto išdavimo atvejis, todėl visi pacientągydantys gydytojai ir farmacijos specialistai, išduodantys jam vaistus, turės galimybęmatyti pacientui išrašytus elektroninius receptus ir pagal juos įsigytus vaistus. Ši sistema padės išvengti tųpačiųar panašiųvaistųskyrimo. Farmacijos specialistams bus lengviau perskaityti receptą. Tai padės išvengti šiuo metu kylančiųnesusipratimųdėl neaiškiai ranka išrašytųreceptų. Pamatęklaidąrecepte farmacijos specialistai, esant poreikiui, galės elektroninįreceptąsustabdyti ir elektroninės sistemos pagalba grąžinti gydytojui pataisyti.

Prie sistemos prisijungęs pacientas galės matyti jam paskirtus medikamentus, informacijąapie vaistųvartojimąir pan.

Šiuo metu elektroninio recepto sistema yra testuojama.