Mes turime 170 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3531
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10267
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:54250
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Šypsenėlė“ plačiai nusišypsojo jauniesiems mūsų rajono pianistams

2015 m. balandžio 15 d. trečiadienis, Nr.39 (1463)

VI Lietuvos jaunųjų pianistų šiuolaikinės muzikos konkursas „Šypsenėlė“ jau turi gražias tradicijas. Jo organizatorius – Vilniaus muzikos mokykla „Lyra“, o dalyviai – Lietuvos muzikos ir meno mokyklų moksleiviai. Konkurse numatoma tęsti šiuolaikinės fortepijoninės muzikos tradiciją, kviečiant bendradarbiauti Lietuvos muzikos mokyklas, skatinti pedagogų domėjimąsi šiuolaikine lietuvių ir užsienio kompozitorių muzika, keistis kūrybine, profesine patirtimi, sudominti moksleivius šių laikų muzika, lavinti jų meninę saviraišką, kūrybiškumą, muzikinius gebėjimus.

Konkursas rengiamas kas dvejus metus. Į šį prestižinį konkursą nori patekti turbūt kiekvienas šiuo instrumentu meno mokyklose besimokantis groti mokinys. Juk pirmiausia reikia įveikti ir griežtą atranką, nes konkursas vyksta dviem turais, tenka įveikti daug stiprių dalyvių, ypač iš didžiųjų Lietuvos miestų, kad patektum į II turą.

Jau ne pirmus metus šiame konkurse dalyvauja ir mūsų rajono meno mokyklų jaunieji pianistai. Nors jiems būna ir nelengva įveikti atrankas, nes tenka varžytis su didžiųjų sostinės meno mokyklų stipriausiais jaunaisiais atlikėjais, tačiau talentingų ir darbščių vaikų bei reiklių mokytojų dėka visi barjerai įveikiami. Šiemet kovo mėnesį vykusiame „Šypsenėlės“ konkurse, skirtame Lietuvos laisvės 25-mečiui, dalyvavo mokinių iš visų rajono meno mokyklų, tačiau į II turą pateko tik Švenčionėlių meno mokyklos mokiniai Lukas Kuleš, Arnoldas Leleika (abiejų mokytoja – Loreta Šidlauskienė), Donatas Prunskus (mokytoja Tatjana Šapokienė) bei Pabradės meno mokyklos mokinė Milda Volskaitė (mokytoja Stela Turica).

Švenčionėliškis jaunasis pianistas Lukas Kuleš B grupėje tapo laureatu. Jis puikiai sugrojo labai stiprų šiuolaikinį kūrinį N.Galiamovos „Preliudas ir tokata“ bei A.Piazzolla „Adios Nonino“. Berniuko talentą ir gebėjimą muzikuoti įvertino ir konkurso vertinimo komisijos pirmininkė LMTA docentė Albina Šikšniūtė. Lukos Kuleš ir Arnoldo Leleikos fortepijoninis ansamblis tapo diplmantais, diplomante tapo ir pabradiškė 8 kl. mokinė Milda Volskaitė.

VI Lietuvos jaunųjų pianistų šiuolaikinės muzikos konkursas „Šypsenėlė“ laureatai buvo apdovanoti dailininko sukurtais paveikslėliais, o diplomantai – dėžutėmis.

Švenčionėlių meno mokyklos fortepijono mokytoja metodininkė Loreta Šidlauskienė pasidžiaugė, kad Švenčionėlių meno mokyklos mokiniai mielai dalyvauja ne tik konkursuose, kur skina laurus ir gauna apdovanojimus, bet ir kituose prasminguose renginiuose. Ypač gausu jų šiemet, jubiliejiniais Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metais. Kovo 11-osios proga vykstant atvirų durų renginiams LR Seime kartu su Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos mokiniais koncertinėje programoje dalyvavo Arnoldas Leleika (mokytoja L.Šidlauskienė) ir Ilya Stolyarchuk (mokytojas Stasys Montrimas).

Irena POŽĖLIENĖ