Mes turime 283 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:579
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25709
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73035
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Talkininkai švarino nubudusią gamtą

2015 m. balandžio 29 d. trečiadienis, Nr.43 (1467)

Aštuntą kartą visoje Lietuvoje vykusioje akcijoje „Darom“ aktyviai dalyvavo ir Švenčionių rajonas. 1300 užsiregistravusių akcijos dalyvių triūsė 43 vietovėse. Talkos dieną rajone surinkta apie 32 tonos šiukšlių, daugiausia buitinių, nors pasitaikė ir tokių kaip padangos. Akcijai buvo pasitelkta visa įmanoma technika. Kad po talkos neriogsotų šiukšlių kalnai, stengėsi jas išvežti tą pačią dieną. Vis dėlto keliose seniūnijose šiek tiek liko neišvežta, daugiausia tokių atliekų kaip padangos.

Švenčionėlių seniūnas Antanas Juodaitis džiaugėsi, kad jo seniūnijoje talkininkai, tarp kurių darbavosi ir rajono meras Rimantas Klipčius, visuotinės talkos dieną nuveikė didelį darbą. Seniūnijoje užsiregistravę 64 švaros akcijos dalyviai miesto teritorijoje dirbo pasiskirstę grupelėmis. Daugiausiai šiukšlių surinkta prie geležinkelio, prie garažų, pakelėje link „Žaliamiškio“ - po 12-15 kubų buitinių atliekų. Prie garažų – dar ir padangų, kurių išvežti dar nespėjo.

Akcijoje „Darom“ dalyvavo ir įstaigos. Pasak seniūno A.Juodaičio, iš viso buvo apie 100 talkininkų. Socialinių paslaugų centras tvarkė hipodromo teritoriją, gimnazistai – Žaliosios g. teritoriją, grupė talkininkų dirbo ir žydų masinių žudynių vietoje.

Talkininkai palengvino gamtos naštą – surinkta kalnai plastiko, kitų buitinių atliekų. Apmaudžiausia, kad metų metus tęsiasi nesibaigianti grandinė – vieni tvarko, kiti šiukšlina. Juk nė vienas talkininkas sau to niekada neleistų.

„Švenčionių krašto“ inf.