Mes turime 267 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2822
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21366
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68692
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Savo profesinę šventę medikai paminėjo bažnyčioje

2015 m. gegžės 6 d. trečiadienis, Nr.44 (1468)

Balandžio 27 dieną buvo minima Medicinos darbuotojų diena. Švenčionių rajone medikai savo profesinę šventę paminėjo Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčioje.

Į šv. Mišias balandžio 27 d. 14 val. atėjo ne tik medicinos srityje dirbantys žmonės, bet ir Švenčionių Visų Šventųjų parapijos bendruomenė. Prieš pamaldas klebonas Medardas Čeponis pašventino medikų automobilį. Susirinkusieji klausėsi šv. Apaštalo Pauliaus antrojo laiško korintiečiams skaitinio (2 Kor 6.4-10), Evangelijos pagal Morkų (Mk 1.29-39) ir klebono homilijos apie Jėzaus padarytus stebuklus. Bendruomenės maldoje skambėjo prašymai už gydytojus, ligonius, nusilpusius. Mišioms baigiantis buvo pasimelsta už mirusius medikus, o gyviesiems prašoma Švč. Mergelės Marijos globos ir užtarimo. Graži, prasminga šventė baigėsi bendra medikų ir šv. Mišias aukojusių kunigų Medardo Čeponio, Aldo Čeponio ir Marijan Apriško fotografija atminimui.

„Švenčionių krašto“ inf.