Mes turime 500 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3221
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28351
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75677
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šypsokitės visam pasauliui

2015 m. gegžės 6 d. trečiadienis, Nr.44 (1468)

Pirmą gegužės sekmadienį švenčiame Motinos dieną. Nors ši šventė lietuviams žinoma dar nuo senų senovės, bet oficialiai Lietuvoje ji minima nuo 1928 metų. Kodėl Motinos diena švenčiama pavasarį? Matyt, neatsitiktinai, nes Motina dažnai tapatinama su žeme, nes, kaip žemė išaugina derlių, taip motinos išaugina vaikus. Galbūt šis palyginimas kiek ir tiesmukiškas, bet jis atitinka realybę, nes dažniausia ant motinų pečių gula vaikų džiaugsmai ir rūpesčiai.

Gražiai Motinos diena buvo paminėta Stanislavavo kaimo klube. Atėję į šventę galėjo apžiūrėti audinių parodą „Iš močiutės skrynios“.

- Laba diena, brangiosios mamytės, jums sako sūneliai ir dukrytės, šiandieną sveikindami jus. Taip skaisčiai šviečia saulė ir tulpių džiugina žiedai, ir mes visas atėjusias mamas pasveikint norim nuoširdžiai, - pradėdama koncertinę programą sakė vedėja Žydrūnė Trinkūnaitė, o koncertą pradėjo Stanislavavo kaimo klubo moterų vokalinis ansamblis „Radasta“. Smagiai skambėjo jaunųjų kanklininkių iš Švenčionėlių meno mokyklos Ramintos Mikštaitės, Gretos Nalivaikaitės ir Sonatos Gudelaitytės (vad. Milda Matijošiūtė) atliekami kūriniai, o ir vietinis jaunimas: Lukas, Renata, Greta, Monika, Simona, Viktorija, Loreta ir Jolanta ne ką prasčiau pasirodė dainuodami šiuolaikinės Pelenės istoriją. Gausiai susirinkę žiūrovai negailėjo aplodismentų.

- Mielosios mamytės ir močiutės, visuomet būkit jaunos ir gražios, mylimos ir laukiamos. Šypsokitės visam pasauliui, kaip šiandieną šypsotės mums, - baigdama programą sakė renginio vedėja Žydrūnė, o Stanislavavo kaimo klubo vedėja Daiva Trinkūnienė nuoširdžius padėkos žodžius tarė ne tik programoje dalyvavusiems, bet ir į šventinį renginį atėjusiems.

„Švenčionių krašto“ inf.