Mes turime 295 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:500
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16701
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92731
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Chorų sąskrydis Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokykloje

2015 m. gegžės 9 d. šeštadienis, Nr.45 (1469)

Dainavimas visada buvo ir yra vienas populiariausių, priimtinausių ir mėgstamų vaikų muzikinės raiškos būdų. Dainavimui nereikia jokių papildomų priemonių. Svarbu tik geri norai, muzikalumas, ritmo pojūtis ir gera nuotaika. Dainavimas ugdo muzikinį mąstymą, moko susikaupti, sutelkti dėmesį, įsiklausyti, vertinti ir mylėti muziką, ugdo jausmų kultūrą, lavina vaizduotę ir kūrybiškumą. O ką jau bekalbėti apie dalyvavimą dideliame kolektyve, chore. Čia vaikui sužadinami draugiškumo, vienybės, patriotiškumo, pasitikėjimo savimi jausmai. Norint visa tai pasiekti, labai svarbu yra tai, kad dainavimo tradicijos būtų puoselėjamos pirmiausia šeimoje, vėliau darželiuose, bendrojo lavinimo bei muzikos (meno) mokyklose.

Balandžio 22 d. savo mokykloje pirmą kartą surengėme rajono chorų ir vokalinių ansamblių sąskrydį „Mano vardas – Lietuva“. Jo organizatorė – šio straipsnio autorė Ilona Vinikaitė, Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos mokytoja.

Į renginį atvyko šimtas aštuoniasdešimt dalyvių iš rajono mokymo įstaigų. Tai – Švenčionių vaikų lopšelio - darželio „Gandriukas“ dainorėliai (vadovė Irena Kerulienė), Švenčionėlių vaikų lopšelio - darželio choras „Vyturėliai“ (vadovė Tatjana Šapokienė), Švenčionių pradinės mokyklos choro studija „Saulės natos“ (vadovė Daiva Bečelytė), Švenčionių Z.Žemaičio gimnazijos folkloro ansamblis „Atgaja“ (vadovė Jūratė Vitkauskienė), Švenčionėlių progimnazijos choras „Smuiko styga“ (vadovė Agnė Šalnienė), Švenčionių vidurinės mokyklos vokalinis ansamblis (vadovė Jolita Budrytė - Abromavičienė), Švenčionėlių meno mokyklos jaunučių choras (vadovas Gytis Šalna) ir, žinoma, mūsų Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos jaunučių ir jaunių chorai (vadovė Ilona Vinikaitė).

Renginį pradėjome galingai nuskambėjusia visų dalyvių atliekama V.Klovos išplėtota daina „Sveiki gyvi, sveteliai“. Toliau vyko atskirų kolektyvų pasirodymai. Kai kurie rajono kolektyvai dainavo draugiškai susijungę į vieną chorą. Sąskrydyje galima buvo išgirsti įvairios muzikos: folkloro, klasikos ir ypač daug lietuvių kompozitorių kūrinių. Labai malonu buvo klausytis mažųjų dainorėlių iš vaikų darželių.

Viso renginio metu vyravo džiugi, draugiška atmosfera. Dainininkų akys spindėjo nuoširdumu ir dideliu noru dainuoti. O pabaigoje jungtinio choro padainuota L.Vilkončiaus daina „Mano vardas – Lietuva“ įrodė, jog Lietuva, taip pat ir mūsų rajonas, dainuoja ir dainuos. Juk mūsų dainas, kultūrą ir papročius perima jaunoji karta! Labai norime ir tikimės šią chorų sąskrydžio tradiciją tęsti ir toliau.

Nuoširdžiai dėkojame rėmėjams UAB „Revaja“ ir UAB „Lakaja“.

Ilona VINIKAITĖ

 
Reklaminis skydelis