Mes turime 176 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:587
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14586
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:61912
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Tele2“ 4G ryšys veikia jau 60 Lietuvos miestų

2015 m. gegžės 13 d. trečiadienis, Nr.46 (1470)

Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ sėkmingai plečia 4G ryšio tinklą – dabar sparčiu ryšiu gali džiaugtis jau net 60 Lietuvos miestų. Artimiausiu metu 4G ryšys taip pat pasieks Birštono, Šilutės, Jurbarko, Šalčininkų, Pabradės, Kybartų, Švenčionių bei Eišiškių gyventojus.

Šiuo metu „Tele2“ Lietuvoje turi virš 330 bazinių 4G ir 4G+ ryšio stočių, o 4G ryšys yra prieinamas daugiau nei 70 proc. šalies gyventojų. Planuojama, kad metų pabaigoje 4G ryšiu galės naudotis jau apie 90 proc. gyventojų.

4G ryšys papildo ir praplečia visoje Lietuvoje jau veikiančio ir daugelio vartotojų pokalbiams bei naršymui naudojamos „Tele2“ 3G tinklo galimybes. Jis taip pat toliau plečiamas – per pastaruosius 4 mėnesius įjungta 190 naujų 3G bazinių stočių. Jų bendras skaičius jau pasiekė 1025, o tinklo aprėptis – 97-99 proc. Lietuvos teritorijos.

 

Patogu ir namie, ir kelionėje

„Spartus ryšys už gerą kainą visoje Lietuvoje – mūsų prioritetas, tad į 4G plėtrą dedame maksimalias pastangas. 4G ryšiu mūsų klientai jau gali naudotis ir keliuose pagrindiniuose keliuose. Taigi, prasidėjus atostogų sezonui ir vasaros kelionėms, mūsų klientai galės naudotis spartesniu mobiliuoju internetu ir kokybiškesniu ryšiu“, – sakė Valerij Kovzan, „Tele2“ technikos direktorius.

4G ryšiu jau pilnai padengtas magistralinis kelias nuo Vilniaus iki Klaipėdos ir kelias iki Panevėžio, taip pat – beveik visas kelias tarp Panevėžio ir Šiaulių, bei į Rygą iki sienos su Latvija.

Su „Tele2“ 4G  ryšiu klientai gali pasiekti žymiai didesnę interneto spartą. Nauda jaučiama iškart – galima be trukdžių klausytis muzikos internete, realiu laiku žiūrėti vaizdo įrašus „Youtube“, dalintis informacija ar sklandžiau organizuoti tele bei video konferencijas.

 

4G naudotojo pradžiamokslis

„Tele2“ statistika rodo, kad spartesnio ryšio privalumais klientai naudojasi vis aktyviau ir renkasi telefonus, kurie palaiko 4G ryšį – daugiau nei 50 proc. šiemet klientų nupirktų išmaniųjų turi šią funkciją.

Norint naudotis 4G LTE mobiliuoju internetu tereikia kelių paprastų žingsnių:

·         Pasitikrinti, ar naudojamas įrenginys palaiko šį ryšį. Tokių telefonų rinkoje sparčiai daugėja ir jų kainos mažėja. „Tele2“ savo interneto svetainėje prie visų parduodamų telefonų nurodo, ar jie pritaikyti 4G.

·         Telefone turi veikti atnaujinta programinė įranga – ją galima atnaujinti vadovaujantis instrukcijomis įrenginio nustatymuose.

·         Telefone turėtų būti naujos kartos SIM kortelė (USIM), pritaikyta 4G ryšiui. Jas „Tele2“ visiems klientams išduoda daugiau nei metus, tad jei kortelė keista neseniai, ji bus tinkama.

·         Jei kortelė yra senesnė, ją galima nemokamai pasikeisti bet kuriame „Tele2“ salone.

·         Telefono nustatymuose reikia įjungti 4G LTE ryšį (ang. „enable“).

·         Jei viskas gerai, telefone prie ryšio stiprumo indikatoriaus atsiras užrašas TELE2 4G arba LTE.

·         Jei įsitikinus, kad telefonas, SIM kortelė ir nustatymai yra tinkami, 4G dar neveikia, verta įrenginį perkrauti.

·         Ten, kur 4G ryšys dar neveikia, telefonas automatiškai pasinaudos 3G ryšiu.

Pagalbos visais atvejais galima kreiptis ir nemokamais klientų aptarnavimo centro telefonais 117 (privatiems klientams) ir 1575 (verslo klientams).

Nuolat atnaujinamas „Tele2“ 4G ryšio žemėlapis yra skelbiamas adresu http://tele2.lt/privatiems/apie-tele2/rysys.

 

Miestai, kuriuose jau veikia „Tele2“ 4G LTE ryšys:

Alytaus apskr.

Alytus, Druskininkai, Varėna, Lazdijai

Kauno apskr.

Kaunas, Jonava, Kėdainiai, Jieznas, Garliava, Raseiniai, Prienai, Kaišiadorys, Žiežmariai, Ariogala

Klaipėdos apskr.

Klaipėda, Kretinga, Neringa, Gargždai, Palanga, Skuodas

Marijampolės apskr.

Marijampolė, Vilkaviškis, Kazlų Rūda, Šakiai, Kalvarija

Panevėžio apskr.

Panevėžys, Kupiškis, Biržai, Pasvalys, Rokiškis

Šiaulių apskr.

Šiauliai, Radviliškis, Kuršėnai, Naujoji Akmenė, Joniškis, Šeduva, Pakruojis, Kelmė

Tauragės apskr.

Tauragė, Šilalė

Telšių apskr.

Mažeikiai, Telšiai, Plungė, Rietavas

Utenos apskr.

Utena, Visaginas, Anykščiai, Zarasai, Ignalina, Molėtai

Vilniaus apskr.

Vilnius, Ukmergė, Elektrėnai, Lentvaris, Trakai, Vievis, Grigiškės, Širvintos, Švenčionėliai, Nemenčinė