Mes turime 324 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4746
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14933
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90963
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Naujoji valdžia paskolų ėmimą svarsto slapta

2015 m. gegužės 23 d. šeštadienis, Nr.49 (1473)

Ketvirtadienį vykusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje pagaliau išrinktas administracijos direktorius ir jo pavaduotojas. Direktoriumi tapo, kaip ir buvo kalbama iš karto po rinkimų, lenkų partijos atstovas Andrius Šarėjus. Tai – svarbiausias postas, tad lenkai laimėjo daugiausia. Direktoriaus pavaduotoju liberalai paskyrė savą – Arūną Čenkų. Tarybos sekretore meras pasirinko Simoną Kazlienę.

Posėdis slinko lėtai, užsitęsė iki vakaro. Kilo ne viena karšta diskusija. Viena jų dėl, atrodytų, sunkiai tikėtinos priežasties. Sudarant Neįgaliųjų reikalų komisiją, liberalas Kęstutis Savickas netikėtai pasiūlė į komisiją įrašyti dar vieną narį – švenčioniškiams gerai žinomą Vytautą Šalną. Jo kandidatūrą karštai palaikė meras Rimantas Klipčius: „Manau, sveikintina idėja, koalicija pritarė“. Keliems tarybos nariams suabejojus siūlomo asmens galimybe būti komisijoje, o Vidai Rastenienei pasiteiravus, ar yra pažyma apie šio asmens sveikatos būklę ir ar jis nebus agresyvus kitų komisijos narių atžvilgiu, V.Šalnos kandidatūros ginti stojo vicemeras Kęstutis Trapikas. Anot K.Trapiko, kas dėl agresyvumo, tai gal jis turėjo priekaištų buvusiai valdžiai, o apie medicinines pažymas kokia gali būti kalba, jeigu žmogaus darbingumas 37 proc., ir apskritai, pasak vicemero, reikia žiūrėti jautriau, tokių visuomenės atstovų ateityje komisijose tik daugės. Šįkart V.Šalna į komisiją neįrašytas dėl procedūrinių reikalavimų, bet, sprendžiant iš vicemero ryžto, tai tik laiko klausimas.

Iš daugelio klausimų labiausiai nustebino paskutinis darbotvarkės klausimas, svarstytas jau po darbo valandų, pusė šešių. Tai kažkas naujo – meras paskelbė, kad posėdžio transliacija nutraukiama, paskolos klausimas bus svarstomas konfidencialiai. Tokių „skaidrumo“ apraiškų rajone dar nėra buvę!

Plačiau apie tarybos sprendimus skaitykite kituose laikraščio numeriuose.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis