Mes turime 175 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:919
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14918
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62244
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių vaikų globos namuose – muštynės ir apsinuodijimai

2011 m. spalio 8 d., šeštadienis Nr.74 (1121)

Praėjusį šeštadienį rašėme, kad į Švenčionių rajono ligoninę rugsėjo 28 d. prieš vidurnaktį atgabentas galimai apsinuodijęs alkoholiu paauglys iš Švenčionėlių vaikų globos namų. Kol kas ligoninė laukia išsiųsto į Vilnių kraujo tyrimo rezultatų, bet naivu būtų manyti, kad suaugę žmonės neatpažintų girto vaiko. Oficialių išvadų laukia ir vaikų teisių apsaugos skyrius, kad galėtų imtis veiksmų.

Netrukus Švenčionėlių vaikų globos namus sukrėtė dar vienas incidentas – juose gyvenančių vaikų žiaurios muštynės. Pasak incidento vietoje buvusių asmenų, mėtėsi net išplėšti plaukų kuokštai. Patys vaikai iškvietė policiją. Atrodo, naujoji Švenčionėlių vaikų globos namų vadovybė – direktorė Nijolė Stūglienė ir jos „rėmėjai“ net nebando tvarkytis. Dar nėra taip buvę, kad globos namų auklėtiniai šlaistytųsi gatvėmis ar, kaip teigia gyventojai, apie jų namus.

Švenčionėlių vaikų globos namus 2010 m. liepą iš ministerijos perėmė savivaldybė, bet steigėja kol kas negali juose net patikrinimo atlikti, kol finansuoja ministerija.

„Švenčionių krašto“ inf.