Mes turime 295 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2037
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12224
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88254
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Darbo partija planuoja tapti stipriausia jėga

2015 m. birželio 3 d. trečiadienis, Nr.52 (1476)

Šeštadienį vyko Darbo partijos suvažiavimas, kuriame išrinktas naujasis partijos pirmininkas. Iš pradžioje buvusių iškeltų 14 kandidatų į pirmininko postą galiausiai jų beliko vos du – neseniai tapęs Darbo partijos nariu Valentinas Mazuronis ir Artūras Paulauskas. Slaptame balsavime darbiečiai palaikė V. Mazuronį. Į Kėdainiuose vykstantį suvažiavimą susirinko 916 partijos delegatų. Už V. Mazuronį balsavo 613 delegatų, už A.Paulauską – 264. Darbo partijos įkūrėjas ir garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas neslėpė, kad ieško partijai naujo lyderio. Prieš DP suvažiavimą partijos skyriai siuntė savo nuomones, ką reikia gerinti DP veikloje. „99 proc. nori matyti atnaujintą ir vieningą komandą. Įvardijama, kad trūksta populiaraus lyderio“, - apibendrino skyrių pasiūlymus V. Uspaskichas.

Naujai išrinkto partijos pirmininko V.Mazuronio ir partijos įkūrėjo V.Uspaskicho artimiausi tikslai visiškai sutampa - laimėti 2016 metų Seimo rinkimus. „Reikia mylėti ne daiktus, o žmones - tik tada mes galime nugalėti. Jei mes norime, kad mūsų mylima valstybė klestėtų, mes turime užtikrinti pagarbą dirbančiam žmogui“, - pabrėžė V. Uspaskichas. Jis patikino, kad partijos prioritetai išlieka tie patys: didinti minimalų atlyginimą ir pensijas, sudaryti sąlygas, skatinančias emigrantus grįžti į Tėvynę, gerinti investicinę aplinką. Šiuo metu Darbo partija pateikė Vyriausybei pasiūlymą didinti minimalią algą iki 437 eurų. Taip bus įvykdytas prieš trejus metus rinkėjams duotas pažadas – padidinti MMA iki 1500 litų. Šį pažadą politiniai konkurentai prieš rinkimus aršiai kritikavo, vadino populizmu, rinkimų triuku ir pan. Dabar, kai MMA artėja prie darbiečių užsibrėžto dydžio, buvę kritikai apsimeta, kad to lyg ir nebuvo...

Naujasis partijos pirmininkas V.Mazuronis kupinas ryžto ir tiki partijos jėga bei pergale po pusantrų metų vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Pirmasis jo užsibrėžtas tikslas – suburti komandą. Kitas žingsnis – suaktyvinti darbą tose pozicijoje, kuriose yra deleguoti Darbo partijos ministrai. Pirmininko nuomone, reikia paruošti rimtą, tvirtai ant žemės stovinčių žmonių, suprantančių paprastų žmonių viltis ir norus, programą. „Padarysime šiuos darbus ir tapsime stipriausia jėga 2016-ais metais“, - suvažiavime sakė V. Mazuronis ir pabrėžė, kad ir dabar Darbo partija valdo trečdalį Lietuvos, ir reikia tai įvertinti.

Šiuo metu Europarlamente dirbantis V.Mazuronis neketina atsisakyti mandato, bet neatmeta galimybės po Seimo rinkimų grįžti į Aplinkos ministeriją.

V. Uspaskichas ir toliau išlieka DP garbės pirmininku.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis