Mes turime 282 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:287
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16488
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92518
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Per 55 metus – 781 absolventas

2015 m. birželio 10 d. trečiadienis, Nr.54 (1478)

Prieš 55 metus įkurta Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokykla į gyvenimą išlydėjo 53-ios laidos absolventus, jų šiemet – 20. 12 baigė choreografiją (mokytoja Renata Grigianecienė), 5 dailę (mokytoja Janina Dindienė), 2 saksofoną (mokytojas Stasys Montrimas) ir 1 fortepijoną (mokytoja Lilija Girulskienė), o iš viso per 55 metus Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklą baigė 781 absolventas. Žinoma, 55 metai – tai nemažas laiko tarpas ir dabar jau meno mokyklą lanko pirmųjų absolventų anūkai, bet tai, kad beveik 800 vaikų mokydamiesi meno mokykloje prisilietė prie meno paslapčių, yra labai didelis indėlis. Na ir kas, kad ne visi tapo profesionaliais muzikantais, šokėjais, dailininkais, bet įgytos žinios gyvenime jiems padėjo ir padeda geriau suprasti ir pajusti meno subtilybes, tai yra neįkainojamas meno mokyklos indėlis į jaunos asmenybės formavimą.

- Šiandieną mūsų mokykla baigia 55-tus mokslo metus. Mokykla savo kelią pradėjo 1959 m. rugsėjo 1 d., nuėjo spalvingą kelią. Šiose klasėse skambėjo įvairių epochų kompozitorių kūriniai. Čia nuo mažų nedrąsių šokio žingsnelių iki sudėtingų piruetų mokomasi judesio meno, o popieriaus lakštai virsta tik sapnuose matytais vaizdais. Mokykla šiandien gyva, progresuojanti, su visu Švenčionių miestu, rajonu, visa Lietuva išgyvenanti iššūkius ir įvairiausius posūkius. Mes kviečiame Juliaus Siniaus meno mokykloje ugdyti tolerantiškumą, kūrybinius gebėjimus, demokratinį mąstymą, išlaisvintą asmeninę iniciatyvą, puoselėti tautines tradicijas, nuolat mokytis ir tobulėti, - prieš prasidedant baigiamajam koncertui kalbėjo Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos direktorius Raimondas Gaidys.

Koncerto programoje buvo ir fortepijonu atlikti kūriniai, ir jaunųjų kanklininkių pasirodymas, smuikininkų ansamblio atlikti kūriniai, dainos, kurias atliko ir choras, ir solistė Dagnė Maslianikaitė, o argi žodžiais galima išreikšti siautulingą „Aukštaituko“ pasirodymą, o kiek aplodismentų sulaukė Jūratės Mažvilienės vadovaujami jaunieji akordeonistai.

Absolventų tėvų vardu kalbėjusi Jūratė Vitkauskienė sakė:

- Dažnai užduodamas klausimas, kaip padaryti pasaulį gražesnį, be pykčio? Ko gero, pats tiesiausias kelias – kelias per meną. Mes labai džiaugiamės, kad per šituos metus mokytojai ugdė mūsų vaikus, mes džiaugiamės, kad jie praėjo visą šitą kelią. Nes menas yra tiesiausias kelias į gėrį.

Koncertinė programa baigėsi Štrauso valsu „Pavasaris“. Po to Švenčionių Juliaus Siniaus mano mokyklos direktorius Raimondas Gaidys įteikė neformaliojo ugdymo baigimo pažymėjimus. Susirinkusius su meno mokyklos jubiliejumi pasveikino rajono meras Rimantas Klipčius ir įteikė padėkas mokytojams Lilijai Girulskienei, Ilonai Vinikaitei, Renatai Grigianecienei, Janinai Dindienei ir Stasiui Montrimui.

Užverstas dar vienas Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos istorijos puslapis. Rugsėjo 1-ąją prasidės jau 56-ieji mokslo metai. Kažkam jie bus pirmi, kažkam – paskutiniai, bet vieni ir kiti ateis norėdami prisiliesti prie kūrybos paslapčių.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis