Mes turime 283 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2644
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12831
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88861
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Opozicija siūlo mažinti rinkliavą

2015 m. birželio 10 d. trečiadienis, Nr.54 (1478)

Rajono savivaldybės tarybos narys Konstantas Ramelis įvykdė pirmąjį savo pažadą rinkėjams. Kaip ir buvo žadėjęs, profesionaliai parengė išsamų sprendimo projektą dėl atliekų surinkimo ir šalinimo rinkliavos mokesčio mažinimo ir jį įregistravo, kaip numato įstatymas.

Siūlomas rinkliavos mažinimas ne simbolinis, kaip kad dėl žemės mokesčių priėmė liberalai ankstesniame posėdyje, o realus, kad žmonės tikrai pajustų. K.Ramelio nuomone, labiausiai mažinti reikia pastoviąją dalį, nes ji nesusijusi su turimų atliekų kiekiu ir yra skirta infrastruktūros statybai. Pavyzdžiui, pastoviąją mokesčio dalį, kuri dabar yra didesnė už kintamąją, siūloma mažinti dviem trečdaliais. Tai reiškia, kad iš apytikriai 50 eurų metinio mokesčio beliktų apie 17 eurų. Negyvenamų sodybų savininkams siūloma šį mokestį mažinti dar 50 proc. Sprendimo projekte yra ir daugiau pasiūlymų gyventojų naudai. Tikrai labai geri pasiūlymai, valdantieji turėtų jiems pritarti ir dar padėkoti, kad tarybos narys Konstantas Ramelis taip greitai ir atsakingai juos parengė. Ir liberalai, ir lenkai žadėjo, kad po rinkimų pirmiausia atpigs šiukšlės (kaip jie sakė), bet štai jau trečias mėnuo, o klausimas net nesvarstomas.

Sprendimo projektą pasirašė 9 tarybos nariai (visų opozicijoje esančių frakcijų). Tiek tarybos narių palaikymo pakanka, kad klausimas būtų privaloma tvarka įrauktas į posėdžio darbotvarkę. Artimiausias posėdis vyks šį ketvirtadienį.

Jeigu šis klausimas nebus įrašytas į artimiausio posėdžio darbotvarkę, rajono meras privalo 2 savaičių laikotarpiu sušaukti neeilinį posėdį ir svarstyti klausimą. Tai numato įstatymas.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis