Mes turime 365 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1857
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18058
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94088
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Lesto“ darbuotojai padėjo išgelbėti gandriukus

2015 m. birželio 20 d. šeštadienis, Nr.57 (1481)

Grįždama iš darbo pamačiau nulūžusį medį, kuriame buvo gandralizdis. Priėjau arčiau pažiūrėti ir pamačiau, kad tas medis kabo ant elektros laidų, o lizdas guli ant žemės. Šalia jo gulėjo du maži gandriukai.

Pirma mintis – kreiptis į gyvūnų gelbėjimo tarnybą. Paskambinusi gavau patarimą – padarytą lizdą iškelti aukštai, kad galėtų sugrįžti gandrai ir išaugintų savo gandriukus patys. Taip pat jie pažadėjo atvažiuoti iš Kauno, jeigu mums nepavyktų padaryti visko patiems ir jei negrįžtų gandrai. Pradėjau ieškoti pagalbos, kas galėtų padaryti lizdą ir užkelti ant šalia esančio negyvenamojo namo stogo. Kreipiausi į seniūną. Deja, jis niekuo negalėjo mums padėti, anot jo, nėra žmonių galinčių tai padaryti. Paskambinau kaimynei Nataljai Grablevskajai, ji karto sutiko padėti. Mes, dvi moterys, stovim ir galvojam ką daryti, nuo ko pradėti. Natalja pasiūlė paprašyti „Lesto“ darbuotojų, kurie jau buvo iškviesti, pagalbos. „Lesto“ darbuotojai atvažiavo labai greitai. Jiems dar nepradėjus dirbti, mes priėjome ir paklausėme ar bus bent menkiausia galimybė užkelti gandralizdį ant stogo ir išgelbėti jau daugiau nei prieš 4 valandas iškritusius gandriukus. Darbuotojai sutiko geranoriškai. Kreipėmės pas dar vienus kaimynus – Martynovus. Jie ne tik sukalė lizdo pagrindą drauge su vienu „Lesto“ darbuotoju, bet ir šiaudų nepagailėjo. „Lesto“ darbuotojai užkėlė lizdą ant stogo, jį galutinai suformavo, kad galėtų gyventi gandrai, ir sukėlė jauniklius. Džiaugėmės visi, kurie dalyvavom šioje operacijoje. Aišku, žiūrovų buvo kaip ir visur – daug, bet, gaila, pagalbos šauksmą ne visi išgirsta.  Praėjus geram pusvalandžiui gandras grįžo, pamaitino gandriukus ir pradėjo tvarkyti savo lizdą.

Asta GALALIENĖ

 
Reklaminis skydelis