Mes turime 404 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3920
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14107
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90137
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ko Artūras Zuokas žvalgosi po Švenčionių rajono objektus?

2015 m. birželio 20 d. šeštadienis, Nr.57 (1481)

Įtampa kyla. Biudžetinių įstaigų darbuotojai sako jaučiasi tarsi sekami – tai juos fotografuoja, tai filmuoja keisti asmenys, besislepiantys po gobtuvais (vietiniu žargonu -  „kapišonaiS“), kai kur net pats Rimas Klipčius, taip ir neįvykdęs pažado rinkėjams pasitraukti iš politikos ir leisti dirbti jaunimui, pradėjo lankytis.

Apie keliančius nuostabą pastarojo meto įvykius rajone kalbamės su rajono savivaldybės tarybos nariu Vytautu BULKA.

 

Ar tarybos narys turi teisę kontroliuoti ką panorėjęs?

Tokios teisės jam niekas nesuteikia. Juolab tiesiogiai kištis į įstaigų darbą.

 

Kaip vertinate tokius rinkimų triukus kaip kandidato (šiuo atveju – Rimo Klipčiaus) pažadą trauktis iš politikos?

Labai blogai. Jeigu nevykdo pažado, vadinasi, apgavo rinkėjus. Manau, jis ir neketino niekur trauktis, o tik galimai norėjo padėti sūnui rinkimuose. Kaip matome, tai suveikė. Kas galėtų paneigti, kad antrajame ture už Rimantą Klipčių daugiau rinkėjų balsavo tikėdamiesi, kad Rimas Klipčius pasitrauks? Bala nematė, šiandieną ne tai aktualiausia.

 

Kas šiandieną Jums rajone kelia nerimą?

Kai nesiskaitoma su žmonėmis, kaip kad naujieji valdantieji pasielgė su savo koalicijos partneriu – lenkų atstovu Vaclavu Vilkoit. Jeigu partneriai tylomis nuris šią „karčią piliulę“ ir leis iš savęs tyčiotis, gaus ir daugiau panašių. Kalbu apie cirkus „Švenčionių švaroje“. Aš esu savo rajono patriotas. Čia gyvenu, kuriu verslą, bendrauju su žmonėmis ir, be abejo, juos gerbiu ir vertinu, net jeigu jie mano politiniai oponentai. Ar gi ne keista, kad direktoriui dar negrįžus į darbą po gydymosi, jo buvęs pavaduotojas skubiai išėjo iš darbo? Kol „Švenčionių švaros“ direktorius gydosi, naujoji valdyba, kurios nepavadinsi nepatyrusiais, – Arūnas Čenkus, Rasa Bliūdžiuvienė ir Rasa Čibirienė – atrodo, patys nežino, ką daro. Vieną savaitę jie paskiria Vaclavą Vilkoit UAB „Švenčionių švara“ direktoriaus pavaduotoju, po savaitės jau išmeta lauk. Lygiai taip pat skubos tvarka paskiriamas naujas pavaduotojas, kaip jau tampa įprasta, ne vietinis, kaip ir dabartinis meras, vilnietis, kilęs iš Ignalinos, Juozas Šiaudinis. Jis dirbęs Vilniaus miesto savivaldybėje Zuoko komandoje.

Tuo tarpu apie 100 „Švenčionių švaros“ darbuotojų gyvena visiškoje nežinioje, sklinda kalbos, kad visi bus atleisti iš darbo, paskui ką norės priims.

 

Į ką šios užuominos?

Net nereikia užuominų – jie viską daro atvirai. Matyt, skolos labai spaudžia. Juk meras Rimantas Klipčius, panašiai kaip ir tėtis, apsimelavo prieš visą Lietuvą, tuoj po rinkimų pažadėjęs pradėti eiti mero pareigas BE SKOLŲ. Bet skolos niekur nedingo. Bent jau kol kas...

Šią savaitę Artūras Zuokas, lydimas mero R.Klipčiaus, jau žvalgėsi po mūsų rajono objektus, tyrinėjo infrastruktūrą. Kokiu pagrindu ir kokiais tikslais politikas tą darė? Vien todėl, kad jis Lietuvos laisvės sąjungos pirmininkas? Pasakykite, kurios dar partijos pirmininkas kada nors šmirinėjo po rajoną ir tyrinėjo infrastruktūrą, net atskirus objektus? O jau kitą dieną po Švenčionis zujo iš skandalingojo su Zuoku siejamo „Rubikon“ prisikūrusių firmelių mašinos.

Matyt, ne be pagrindo žmonės kalba, kad „Švenčionių švarą“ liberalai ruošiasi skaidyti – atskirti vandens tiekimą kaimuose, kuris yra nuostolingas, nuo atliekų tvarkymo, kuris visame pasaulyje yra pelningas, ir pelningąją įmonės veiklos dalį privatizuoti. Kam šis neblogas „kąsnelis“ atiteks, nesunku nuspėti.

Štai ir atsakymas, ką rajone nuo ankstaus ryto daro A.Zuokas. Beje, Vilnius jau springsta nuo jo sprendimų ir palikimo.

 

Kuo tai grėstų rajono gyventojams?

Didesnėmis atliekų tvarkymo kainomis. Pradžioje, žinoma, galimi įvairūs žaidimai sudarant iliuziją, kad kainos mažėja, bet galutiniame rezultate kainos pakiltų. Vilniaus berniukai ateitų ne labdaros teikti, o pinigų užkalti. Iš visų mūsų kišenių. Bet valdžia nusiplautų nuo savęs šią dėmę, nes paslaugas teiktų ne savivaldybė, o privati įmonė. Nujaučiu tokį scenarijų arba kažką panašaus.

 

Opozicija prieš porą savaičių pateikė atliekų tvarkymo įkainių mažinimo projektą. Koks jo likimas?

Tarybos narys Konstantas Ramelis labai profesionaliai parengė šį projektą. Jį pasirašė 9 tarybos nariai – tiek, kiek reikia, kad meras privalėtų įtraukti šį klausimą į artimiausio posėdžio darbotvarkę (daugiau parašų rinkti nebuvo tikslo, nors būtų pasirašę visi). Neįtraukė. Tokiu atveju 2 savaičių laikotarpiu meras privalėjo sušaukti neeilinį posėdį šiam tikrai neeiliniam klausimui.

 

Kodėl meras tvirtina, kad sprendimo projektas jo rengėjo (tarybos narių) nėra pasirašytas, nėra gauta reikalavimo sušaukti tarybos posėdį?

Palikime nuspręsti skaitytojams, kas meluoja. Štai jums įrodymai – 9 tarybos narių pasirašytas sprendimo projektas (pridedama kopija). Pasirašė Konstantas Ramelis, Vytautas Bulka, Vytautas Rastenis, Romualdas Pauliukevičius, Violeta Čepukova, Vida Rastenienė, Jolanta Olechnovič, Raja Krupenina, Vytautas Vigelis. O reikalauti to, kas savaime privaloma pagal galiojančius teisinius aktus (dėl neeilinio posėdžio sušaukimo) nėra būtina.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis