Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3259
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13446
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89476
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2015 m. liepos 1 d. trečiadienis, Nr.59 (1483)

Savaitės apžvalga

Nuo 2015-06-15 iki 2015-06-29 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 5 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 69 viešosios tvarkos pažeidimai, 1 turto sunaikinimo ar sugadinimo atvejis ir 15 chuliganizmų. Per šį laikotarpį įvykdytos 7 vagystės, įvyko 3 eismo įvykiai, už KET pažeidimus nubausti 206 asmenys, sulaikyti 7 neblaivūs vairuotojai, 303 asmenys nubausti už administracinės teisės pažeidimus, rasti 4 lavonai, 6 kartus išvykta į šeimyninius ginčus.

 

Gamino naminukę

Birželio 15 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionių rajone, Nemenčinės miškų urėdijos Pabradės girininkijos miško kvartale buvo sulaikytas 29 metų vyras, kuris įrenginiu, panašiu į aparatą naminei degtinei gaminti, pagamino 12,5 litrų skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą, šalia įrenginio rasta 400 l skysčio, panašaus į raugą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 201 str. 1 d.

 

Pavogė automobilį

Birželio 17 d. registruotas 63 metų Magūnų seniūnijos gyventojo pareiškimas, kad pažįstami vyrai pavogė pareiškėjui priklausantį automobilį „Mitsubishi Pajero“. Padarytas nuostolis apie 2700 EUR. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Mirė reanimacijoje

Birželio 17 d. registruotas pranešimas, kad į VšĮ Švenčionių rajono ligoninės priėmimo skyrių iš namų pristatytas 55 metų vyras, kuris reanimacijos skyriuje mirė. Lavonas be išorinių smurto žymių, nukreiptas į VTM Vilniaus skyrių ekspertizei. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

 

Padegė automobilį

Birželio 27 d. registruotas 40 metų Švenčionėlių miesto gyventojo pareiškimas, kad namo kieme dega jo broliui priklausantis automobilis „ROVER75“. Pareiškėjui padarytas nuostolis 1000 Eur. Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d.

 

Įkliuvo su narkotikais

Birželio 26 d. registruotas pranešimas, kad į PK už viešosios tvarkos pažeidimą pristatytas 21 metų Vilniaus miesto gyventojas, kuris vėliau pristatytas į VšĮ Švenčionių rajono ligoninės priėmimo skyrių dėl galimai apsinuodijimo narkotinėmis medžiagomis. Atidžiai apžiūrėjus jam priklausančią piniginę su asmens dokumentais buvo rastas paslėptas polietileninis lankstinukas, kuriame buvo 4 (keturios) oranžinės spalvos tabletės, galimai narkotinė medžiaga - amfetaminas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 259 str. 1 d.

 

Vagystės

Birželio 19 d. registruotas 50 metų Vilniaus miesto gyventojos pareiškimas, kad Labanoro seniūnijoje, sodyboje, iš lauko tualeto, sulaužant pakabinama spyną pavogtas 470 eurų vertės benzininis elektros generatorius „RATO R3000D“, dėžė su metaliniais tvirtinimo kampais (vertė 60 eurų), medsraigčiai ir vinys (vertė 50 eurų), LED lauko apšvietimo žibintas (vertė 40 eurų). Bendra turtinė žala 620 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Birželio 22 d. registruotas Adutiškio miestelio 38 metų vyro pareiškimas, kad pas jį į svečius atėjo pažįstamas vyras, su kuriuo jis vartojo alkoholinius gėrimus, vėliau vyriškis paprašė paskambinti iš jo telefono, ir paėmęs mobilaus ryšio telefoną „Nokia“, kurio vertė 60 eurų, ir TV priedėlį, kurio vertė 60 eurų, pasišalino iš pareiškėjo gyvenamųjų patalpų. Padaryta 120 eurų turtinė žala. Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Birželio 25 d. registruotas uždaros akcinės bendrovės direktoriaus pareiškimas, kad buvo įsibrauta į sandėlio patalpas, esančias Pabradėje, ir nuo skersavimo staklių pavogtas elektrinis jėgos kabelis MY 5x4 apie 50 m ir kontaktorius 230VAC4NA 7,5 kW. Nuostolis 181 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Vagys apšvarino ir automobilius

Birželio 24 d. registruotas 27 metų Vilniaus miesto gyventojo pareiškimas, kad Labanoro seniūnijos kaime, iš jam priklausančio neužrakinto automobilio „Subaru“, kuris stovėjo kaimo turizmo sodybos kieme, po nakties dingo apie 120 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 4 d.

Birželio 27 d. registruotas 42 metų Vilniaus miesto gyventojo pareiškimas, kad Kaltanėnų miestelyje, prie kapinių, iš neužrakinto automobilio „Opel Zafira“, dingo dvi rankinės, kuriose buvo asmens dokumentai, banko kortelės, 450 Eur., raktai nuo namų ir garažo. Nuostolis sudaro 700 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Sumušė

Birželio 22 d. registruotas pranešimas, kad Adutiškio miestelyje, vykusių muštynių metu buvo sumuštas 23 metų Ignalinos rajono gyventojas, kuris dėl sužalojimo paguldytas į ligoninę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

Birželio 27 d. registruotas 18 metų Pabradės seniūnijos kaimo gyventojo pareiškimas, kad Pabradėje, prie parduotuvės, esančios upės krante, išgertuvių metu iš matymo trys pažystami vyriškiai sumušė jį ir pavogė jam priklausantį MRT Samsung Note III, kurio vertė 546 Eur. Po medikų apžiūros vyras paliestas gydytis namuose. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Smurtautojai uždaryti į areštinę

Birželio 20 d. registruotas pranešimas, kad Adutiškio miestelyje, namuose, neblaivus (2,53 prom.) 33 metų vyras vieną kartą delnu trenkė per veidą savo sugyventinės nepilnametei dukrai ir vieną kartą spyrė koja į dešinę blauzdą, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Smurtautojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 3 d.

Birželio 26 d. registruotas pranešimas, kad Pabradės seniūnijos kaime, namuose neblaivus (1,50 prom.) 42 metų vyras vaikų akivaizdoje sukėlė šeimyninį konfliktą, stumdė savo sutuoktinę, moteris į duris susižalojo koją, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Birželio 27 d. registruotas pranešimas, kad Pabradėje, namuose, neblaivus (3,30 prom.) 25 metų vyras žodinio konflikto metu rankomis smaugė 16 metų posūnį, tuo sukeldamas jam fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 3 d.

Birželio 28 d. registruotas pranešimas, kad Adutiškio miestelyje, namo kieme neblaivus (2,07 prom.) 29 metų vyras žodinio konflikto metu sugyventinei trenkė ranka į galvos sritį, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Birželio 29 d. registruotas pranešimas, kad Pabradėje, namo kieme esančioje pavėsinėje, neblaivus (2,42 prom.) 34 metų vyras, žodinio konflikto metu trenkė savo neblaiviai (1,57 prom.) sutuoktinei ranka per veidą ir pastūmė ją, ko pasėkoje ji nugriuvo ir susižalojo dešinę koją, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Smurtautojas buvo sulaikytas ir uždarytas į PK areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Festivalyje – narkotikai

Nors savaitgalį Švenčionių rajone vykusio festivalio „Sūpynės“ rengėjai sako labai stengęsi pasirūpinti tvarka, o pasitarime dėl pasirengimo festivaliui dalyvavo pats meras Rimantas Klipčius (buvo paskelbta darbotvarkėje), buvo pilna alkoholio ir narkotikų, ne tik žolės, bet ir amfetamino. Medikams naktis buvo nerami – greitoji buvo kviečiama 6 kartus dėl apsinuodijimų alkoholiu ir narkotikais. Vienos merginos būklė labai sunki. Įtariama, kad mergina vartojo daug neaiškios kilmės produktų, esą gėrė ir neaiškų skystį. Taip narkotikus ir alkoholį vadina medikai ir festivalio rengėjai, vengiantys tikrųjų pavadinimų... Apsinuodijusios merginos širdis buvo sustojusi, pacientė buvo gaivinta. Nors pirmadienį jos širdis dar plakė, medikų teigimu, smegenys apmirę, ji nereaguoja į aplinką, nėra vilties.

Tarp festivalio dalyvių buvo kilusi panika dėl dar vienos merginos būklės, nes draugai manė, kad mergina girta ir perdozavo narkotikų. Medikai nustatė, kad ji buvo blaivi, bet vartojusi narkotikų. Kiti apsinuodijimai – lengvesni.

 

Pabradės URC vietnamiečiai sukėlė maištą

Savaitgalį Pabradės užsieniečių registracijos centre kilo maišas. Neramumus sukėlusius nelegalus iš Vietnamo pareigūnai sutramdė panaudodami jėgą, ašarines dujas, gumines lazdas ir elektros šoko prietaisą. Valstybinės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad aliarmo metu atskubėjo ir Ignalinos bei Vilniaus rinktinių Specialiosios paskirties užkardų pasieniečiai bei kinologai su tarnybiniais šunimis. Incidentas kilo šeštadienio pavakarę. Grupelė, apie 10 nelegalų iš Vietnamo, pradėjo laužyti apsauginę tvorą, keli iš jų norėjo tvorą perlipti ir pasišalinti iš URC teritorijos. Pareigūnai paklusti atsisakiusius vietnamiečius tramdė kovinių imtynių veiksmais, ašarinėmis dujomis, guminėmis lazdomis. Incidento metu buvo panaudotas ir elektros šoko prietaisas „Taser“. Apraminti nelegalai (apie 20 asmenų) buvo suvesti į sulaikytų užsieniečių bendrabučio vidinį kiemą. Staiga būrelis nepasitenkinimą reiškusių nelegalų puolė vieną iš VSAT pareigūnų. Ramindami nelegalus VSAT pareigūnai vėl naudojo jėgą ir ašarines dujas. Nepaklusnus užsieniečių dešimtukas buvo suvestas į gyvenamąsias nelegalų patalpas. Čia vėl kilo neramumai, todėl buvo paskelbtas aliarmas ir į URC iškviesti Ignalinos bei Vilniaus Specialiosios paskirties užkardų pareigūnai bei šių padalinių kinologai su tarnybiniais šunimis. Kol jie vyko į Pabradę, į bendrabutį suvaryti nelegalai ir kiti čia buvę užsieniečiai į pareigūnus pradėjo mėtyti kėdes, medinių lovų lentas, kitas baldų dalis, daužyti langus. Centre budėję pasieniečiai neleido riaušėms plisti. Atvykus pastiprinimui – specialiosiomis priemonėmis apsirūpinusiems ginkluotiems VSAT pareigūnam bei grupei VSAT kinologų su tarnybiniais šunimis, riaušininkai nebandė ir incidentas baigėsi.

Patikrinus patalpas, rasta mobilaus ryšio telefonų ir kitų uždraustų daiktų, kurių turėti nelegalams draudžiama. Pasieniečiai rado ir kitų uždraustų laikyti daiktų – peilių ir metalinių strypų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šį nusikaltimą gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki trejų metų. Pabradės URC šiuo metu gyvena 195 užsieniečiai: 136 sulaikyti nelegalūs migrantai, likusieji – prieglobsčio prašytojai. Daugiausiai Vietnamo piliečių – 99.

Parengta pagal Švenčionių r. PK ir kitų šaltinių inf.

 
Reklaminis skydelis