Mes turime 309 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5052
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15239
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91269
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Joninės Vidutinėje

2015 m. liepos 1 d. trečiadienis, Nr.59 (1483)

Eina saulelė aplink dangų, grįžulo ratais rieda gyvenimas. Keliaudama vasaros dangumi aukščiausiai pakilo saulė, o mes džiaugiamės trumpiausia metuose naktimi, ir ilgiausia diena, kai kūrenami laužai, pinami vainikai, ir ieškomas paslaptingasis paparčio žiedas. Per Jonines negalima lindėti namuose, reikia kuo daugiau šokti, dainuoti ir linksmintis.

Birželio 24 dieną, Vidutinės filialo kiemelyje vyko smagi Joninių šventė. Kiekvienas, atėjęs į pačią gražiausią vasaros šventę, pagal senas tradicijas apsiplovė vandeniu, kad būtų dvasiškai švarus ir taptų tikru šventės dalyviu. Gausiai susirinkusius į Joninių šventę gyventojus, linksmino Vidutinės filialo vyrų kapela „Viducinės kavalieriai“ (vad. Tomas Jurkuvėnas), Adutiškio filialo kapela (vad. Stanislovas Rumbutis) ir naujoji Vidutinės filialo saviveiklininkė Agnietė Stefanavičiūtė. Šventės dalyviai bei svečiai galėjo pasivaišinti duonos gira ir žuviene. Jonus ir Janinas pasveikino su varduvėmis, ir įteikė tradicinius ąžuolo vainikus tarybos narė Jolanta Olechnovič ir Strūnaičio seniūnijos seniūnė Rita Jastremskienė. Po smagios Jonų polkos vyriausias Vidutinės kaimo Jonas uždegė laužą. Šventės eigoje mergaitės ir merginos iš surinktų lauko žolynų pynė vainikėlius. Visi norintys galėjo smagiai pasišokti Joninių diskotekoje.

Šventės organizatoriai padėkojo visiems rėmėjams kurie prisidėjo prie šios gražios šventės, tai: Osvaldas Maslianikas, tarybos narė Jolanta Olechnovič, Strūnaičio seniūnijos seniūnė Rita Jastremskienė, Švenčionių miesto kultūros centras ir Nijolė Daukantienė.

Marytė DEGIENĖ

 
Reklaminis skydelis