Mes turime 299 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3242
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13429
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89459
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2015 m. liepos 11 d. šeštadienis, Nr.62 (1486)

Partrenkė briedį

Liepos 6 d. registruotas pranešimas, kad kelyje Švenčionėliai-Švenčionys, už posūkio „Grigaliūnai“, automobilis „Audi“ partrenkė briedį ir nuvažiavo nuo kelio. Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo. Keleiviui A.S., gim. 1987 m., surašytas protokolas pagal LR ATPK 174 str.

 

Sudegino avilį

Liepos 6 d. registruotas 27 metų Cirkliškio seniūnijos kaimo gyventojo pranešimas, kad atvažiavęs į sodybą, pastebėjo, jog yra sudegintas sodyboje esantis bičių avilys su bitėmis ir medumi, nuostolis sudaro 150 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 1 d.

 

Apvogė sodybą

Liepos 3 d. registruotas 50 metų Vilniaus miesto gyventojos protokolas-pareiškimas, kad Kaltanėnuose, motinos sodyboje, iš užrakinto ūkinio pastato pavogta savaeigė žoliapjovė „Husqvarna“ ir traktoriukas-žoliapjovė. Bendrai padarytas nuostolis sudaro 2500 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Vagys brovėsi į automobilius

Birželio 30 d. registruotas 30 metų Pabradės miesto gyventojo protokolas-pareiškimas, kad iš jam priklausančių neužrakintų automobilių „VW Transporter“ ir „VW Passat“, stovėjusių Pabradėje, Vilniaus gatvėje, prie namo, pavogta DVD grotuvas „Alpine“, žemų dažnių garso kolonėlė, vyriška juodos spalvos odinė rankinė, žibintuvėlis, dujų balionėlis, USB raktas, FM moduliatorius, peilis. Bendras nuostolis 1345 Eur. Įtariamasis 27 metų vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Liepos 4 d. registruotas 32 metų Strūnaičio seniūnijos gyventojo pareiškimas, kad Strūnaičio seniūnijos kaime iš automobilio „BMW“, per paliktą atidarytą galinį langą pavogtas rankinukas, padarytas bendras nuostolis 370 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Liepos 4 d. registruotas 36 metų Magūnų seniūnijos gyventojo pareiškimas, kad namo kieme, iš užrakinto automobilio „Škoda Oktavia“, atidarius kairių galinių durų langą, iš piniginės dingo 150 Eur. Padarytas bendras nuostolis 225 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Pavogė ir alų su maisto produktais

Liepos 4 d. registruotas 34 metų Vilniaus miesto gyventojo pareiškimas, kad Sarių seniūnijos poilsiavietėje nakties metu iš neužrakinto namelio dingo meškerės ir žūkles įrankiai, alus, maisto produktai. Padarytas nuostolis 150 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

 

Kilo gaisras

Liepos 2 d. registruotas uždaros akcinės bendrovės direktoriaus pareiškimas, kad bendrovės teritorijoje įvyko gaisras, įmonei padaryta turtinė žala 29133,56 Eur. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d.

 

Policija perspėja: suaktyvėjo vagystės iš automobilių

Pastaruoju laikotarpiu padaugėjo vagysčių iš automobilių. Dažniausiai, išlaužę automobilio spynelę ar išdaužę stiklą, vagys taikosi pavogti tai, kas palikta automobilio salone – nešiojamus kompiuterius ar telefonus, planšetinius įrenginius, fotoaparatus ir tt. Didelė dalis vairuotojų ir keleivių atvirai palieka vertingus daiktus automobilyje tikėdamiesi, kad nieko nenutiks. Tačiau ne vietoje paliktas daiktas gali tapti ir didesnės žalos priežastimi – susivilioję automobilio salone matomu grobiu, ilgapirščiai, bandydami jį pasiekti, ne tik išdaužia stiklą, bet ir sugadina spyneles.

Per 2015 m. 6 mėn. Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK užregistruotos 5 vagystės iš transporto priemonių (2014 m. 6 mėn. – 1).

Klaidinga manyti, kad vagystės padaromos tik užkampiuose, nakties metu ir pan. Vagystės iš automobilių gali būti padaromos tiek miesto centre, tiek miegamuosiuose rajonuose, tiek dienos, tiek nakties metu. Būtina žinoti, kad šie nusikaltimai dažnai padaromi nepilnamečių, asmenų, vartojančių narkotines medžiagas, taip pat asmenų, kurie negalvoja apie sulaikymo riziką, veikia spontaniškai, brutaliai ir greitai.

Kiekvienu atveju kreipkitės į policiją, praneškite apie padarytą nusikaltimą. Policija pataria:

- Laikykite savo automobilį saugomose aikštelėse.

- Pasirūpinkite, kad patikimos firmos meistrai Jūsų automobilyje įrengtų modernią signalizaciją.

- Niekada nepalikite atrakintų durų ar atidarytų langų bei stoglangių net jeigu išeinate trumpam.

- Nepalikite savo asmeninių net ir nevertingų daiktų automobilyje.

- Pasikalbėkite su kaimynais saugumo tema. Paprašykite, kad pamatę ką nors įtartinai vaikščiojantį apie jūsų automobilį iš karto paskambintų Jums arba į policijos įstaigą.

 

Savaitės apžvalga

Nuo 2015-06-29 iki 2015-07-06 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 2 nusikaltimai žmogaus sveikatai, 2 turto sunaikinimo ar sugadinimo atvejai, 38 viešosios tvarkos pažeidimai ir 3 chuliganizmai. Per šį laikotarpį įvykdytos 7 vagystės, įvyko 2 eismo įvykiai, sulaikyti 3 neblaivūs vairuotojai, 39 asmenys nubausti už KET pažeidimus, 73 asmenys nubausti už administracinės teisės pažeidimus, rasti 3 lavonai, 4 kartus išvykta į šeimyninius ginčus.

Parengta pagal Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis