Mes turime 572 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:12817
mod_vvisit_counterŠią savaitę:33866
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:112987
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Darbiečiai kuria Kultūros, jaunimo ir sporto ministeriją

2015 m. liepos 22 d. trečiadienis, Nr.53 (1489)

Seime vykusioje spaudos konferencijoje darbiečiai pristatė planus dėl Kultūros ministerijos reorganizavimo – iki 2017 m. jie planuoja sujungti šią instituciją su Jaunimo reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Kūno kultūros ir sporto departamentu prie Vyriausybės bei įkurti Kultūros, jaunimo ir sporto ministeriją.

Pasak šios idėjos iniciatoriaus, Seimo Darbo partijos frakcijos nario Vytauto Gapšio, naujoji ministerija leis sumažinti biurokratinį aparatą, sustiprinti jaunimo ir sporto bendruomenės atstovavimą Vyriausybėje bei suteikti daugiau politinio autoriteto ministrui.

Kultūros ministras Šarūnas Birutis teigiamai įvertino naujos ministerijos steigimo idėją ir pabrėžė, kad apie sporto ir jaunimo reikalų atstovavimą aukščiausiu lygiu buvo kalbama seniai.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Gintaras Klimavičius pabrėžė, kad ministerijos įdirbis svarstant jaunimo klausimus yra nemažas, tačiau, siekiant efektyvesnės ir labiau koordinuotos politikos jaunimo srityje, naujoji ministerija galėtų nuveikti dar daugiau. Anot viceministro, visų su jaunimo politika susijusių sričių sutelkimas vienos ministerijos rankose duotų teigiamą rezultatą.

Naujos ministerijos steigimo idėjai pritaria jaunimas ir sporto bendruomenė.

Pagal inf. pranešimus