Mes turime 303 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5594
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19454
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91811
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

VšĮ Visagino ligoninės moderniame akušerijos skyriuje maloniai laukiama gimdyvių

2015 m. liepos 29 d. trečiadienis, Nr.55 (1491)

Po trečiojo restruktūrizavimo etapo dešimtyje Lietuvos ligoninių buvo uždaryti Akušerijos skyriai. Visagino ligoninė yra viena iš tų, kuriuose yra Akušerijos skyrius, čia yra įgyvendinami įvairūs tarptautiniai projektai bei teikiamos kokybiškos paslaugos.

Akušerijos skyriuje buvo atlikta rekonstrukcija iš pasaulio banko projektų finansavimui skirtų lėšų. Ligoninėje yra teikiama aukšto lygio akušerinė bei ginekologinė pagalba. Yra nėštumo patologijos skyrius, gydomos nėščiosios moterys esant komplikuotai nėštumo eigai, pvz.: gresiantis nėštumo nutrūkimas, preeklampsija, nėščiųjų vėmimas ir kt.. Besigydydamos nėštumo patalogijos palatose, būsimos mamos gauna patarimų kaip elgtis nėštumo, gimdymo metu. Akušerijos skyriuje yra priėmimo kambarys, 2 gimdyklos, operacinė, modernios vienvietės ir dvivietės palatos, jose įrengti atskiri dušai, tualetai pagimdžiusioms moterims ir jų naujagimiams, palatose yra šaldytuvai, televizoriai, bevielio interneto ryšys. Pageidaujant gimdyvei, gimdymo metu gali dalyvauti vyras ar kiti šeimos nariai. Esant patenkinamai motinos ir naujagimio sveikatos būklei, sudaroma galimybė ir yra tam tinkamos sąlygos būti kartu su naujagimiu palatoje. Visą parą yra teikiamos ambulatorinės konsultacijos nėščiosioms bei užtikrinta galimybė nėščiosios hospitalizacijai į akušerijos skyrių. Gimdymo metu, pageidaujant gimdyvei, yra taikomos nemedikamentinės nuskausminimo priemonės: gimdymo pozos parinkimas, gimdymas vandenyje bei medikamentinės nuskausminimo priemonės: epidūrinis nuskausminimas. Taikomi pažangūs vaisiaus intrauterinės būklės tyrimo būdai; teikiama gimdymo ir pogimdyvinės priežiūros pagalba esant normaliam bei patologiniam gimdymui; atliekamas gimdyvės būklės stebėjimas ir gydymas po normalaus, po patologinio gimdymo, esant indikacijoms, atliekamos Cezario pjūvio operacijos. Gimdyme dalyvauja gydytojas neonatologas ar vaikų ligų gydytojas bei vaikų slaugytojas. Yra naujagimių patologijos palata, kur teikiamos antrinio lygio paslaugos naujagimiams: pulsoksimetrija, elektrokardiograma, kvėpavimo dažnio, arterinio kraujo spaudimo, temperatūros monitoravimas, perkutaninis bilirubino matavimas. Šis poskyris aprūpintas šiuolaikine įranga naujagimiui slaugyti ir gydyti: inkubatoriais, šildomais reanimacijos staleliais, lempomis fototerapijai ir kt. Pagimdžiusios moterys konsultuojamos asmens higienos, kūdikių žindymo, priežiūros bei kitais klausimais, skaitomos paskaitos, skatinamas natūralus naujagimių maitinimas, rodoma video medžiaga kūdikio maitinimo bei priežiūros klausimais. Yra nėščiųjų mokyklėle, kurių metu skaitomos paskaitos ir į įvairius klausimus atsako patyrę bei kvalifikuoti gydytojai akušeriai ginekologai bei akušerės.

Įgyvendinus Šveicarijos projektą įsigyta moderni įranga, skyriaus darbuotojai apmokyti teikti šiuolaikinę specializuotą akušerinę bei naujagimio pradinio ir specialaus gaivinimo pagalbą. Šiuo metu yra įgyvendinamas kitas Lietuvos Respublikos ir Šveicarijos  konfederacijos bendradarbiavimo programos „Energiją tausojančių technologijų įgyvendinimas Lietuvos ligoninėse, teikiančiose sveikatos priežiūros paslaugas nėščiosioms, gimdyvėms ir naujagimiams“ projektas, kurio metu bus atnaujinamos skyriaus šildymo, karšto vandens paruošimo sistemos, apšvietimas. Taip pat ligoninė siekia gauti palankios naujagimės ligoninei statusą.

Atvykstant gimdyti reikia turėti pasą arba asmens tapatybės pažymėjimą bei Nėščiosios kortelę.

Atvykusios į ligoninę gimdyvės gali turėti savo asmeninius daiktus: chalatą, lengvus naktinius baltinius, rankšluostį, šlepetes; vystyklų, rūbelių ir sauskelnių naujagimiui,

 

Rekvizitai:

VšĮ Visagino ligoninė

Taikos pr. 15 A.

Tel.: 386-70490; 386-74643

Internetinis tinklapis ww. visaginoligonine.lt

 
Reklaminis skydelis