Mes turime 326 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1710
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11897
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87927
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Žvejams mėgėjams – palankesnės sąlygos

2015 m. rugpjūčio 1 d. šeštadienis, Nr.56 (1492)

Patvirtinta nauja Mėgėjų ir limituotos žvejybos jūrų vandenyse taisyklių redakcija. Žemės ūkio ministerija pakeitė kai kurias Mėgėjų ir limituotos žvejybos jūrų vandenyse taisyklių nuostatas ir palengvino žvejybos sąlygas.

Pirmiausiai buvo atsisakyta riboti pagaunamų menkių kiekį – panaikintas iki šiol galiojęs apribojimas sugauti 15 vnt. menkių – dabar paliktas tik reikalavimas vienos žvejybos metu sugauti ne daugiau kaip vieną lašišą arba vieną šlakį, vieną syką, penkis otus, penkis sterkus, kitų nenurodytų leidžiamų gaudyti žuvų bendras svoris neturi būti didesnis kaip 15 kg, neskaitant paskutinės sugautos žuvies svorio, ir išskyrus atvejus, kai vienos žuvies svoris yra didesnis nei nustatyta norma. Į laimikį neįskaitomos žuvys, kurios sugautos yra nedelsiant paleidžiamos atgal į vandens telkinį. Kaip ir iki šiol, neribojami juodažiočių grundalų sugavimo kiekiai.

Taip pat suvienodinti žvejams verslininkams ir žvejams mėgėjams leidžiamų gaudyti žuvų – lašišų ir šlakių dydžiai – 60 cm, otus draudžiama gaudyti nuo birželio (buvo nuo gegužės) 1 iki liepos 31 dienos, panaikintas apribojimas upinių plekšnių dydžiui.

Organizuojant limituotą stintų žvejybą nuo Palangos tilto, dabar žvejo mėgėjo kortelių galima įsigyti ne tik vienai parai, kaip buvo iki šiol, bet ir savaitei arba mėnesiui, todėl nebeliko reikalavimo kiekvienai parai išduoti ne daugiau kaip 20 žvejo mėgėjo kortelių.

Be to, atsižvelgiant į Mėgėjų žvejybos įstatymo ir Europos Tarybos reglamento nuostatas, taisyklėse įtvirtintas draudimas parduoti mėgėjų žvejybos metu sugautas žuvis ir iš jų pagamintus produktus, taip pat juos pirkti, mainyti, reklamuoti ir siūlyti parduoti.

 
Reklaminis skydelis