Mes turime 311 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2412
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12599
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88629
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vienu šūviu – du zuikiai, arba Milkuškose atidaryti du objektai

2015 m. rugpjūčio 1 d. šeštadienis, Nr.56 (1492)

Tryliktus metus gyvuojanti Milkuškų kaimo bendruomenė visą laiką buvo ir, manau, bus tarp aktyviausių, generuojančių naujas idėjas, kuriančių projektus ir sugebančių juos įgyvendinti. Milkuškų kaimo bendruomenės nariai pirmieji rajone panoro turėti savo namus, tikriau, patalpas, kur galėtų susitikti, švęsti šventes, pabendrauti, pasidalinti džiaugsmais ir rūpesčiais. Ir savo sumanymą įgyvendino. Su tuometinio mero Vytauto Vigelio palaiminimu jiems eksperimento tvarka buvo suteiktos buvusio kaimo klubo patalpos. Ir skeptikų nuostabai Milkuškų kaimo bendruomenė, kuriai tuomet vadovavo energingoji Marijona Strakšienė ne tik suremontavo patalpas, bet ten vykdavo bendruomenės šventės, net ir spektaklius vaidino.

Jo didenybė laikas daro savo pataisas, ir kai Milkuškose dėl mažo vaikų skaičiaus buvo uždarytas vaikų darželis, kaimo bendruomenė su savivaldybės palaiminimu ėmė ir parengė projektą daugiafunkcinio centro įrengimui buvusio darželio patalpose. Ir nors buvo nemažai įvairiausių trukdžių, bet galų gale darbai prasidėjo, o juos atliko Aleksandro Necvetno vadovaujama firma. Liepos 24 d. įvyko dar dažais kvepiančio pastato, prikelto naujam gyvenimui, oficialus atidarymas. Po vienu stogu Milkuškų daugiafunkciniame centre įsikurs medicinos punktas, biblioteka, koplyčia, šarvojimo salė, savo patalpas turės ir kaimo bendruomenė, kuriai dabar vadovauja Antanas Petkūnas.

Ne tik daugiafunkcinio centro atidarymas įvyko liepos 24 d., bet buvo atidaryta ir jaunimo ir vaikų žaidimų aikštelė. Prie to, kad šis projektas būtų įgyvendintas daug pastangų, laiko ir kantrybės dėjo dabartinis Milkuškų bendruomenės pirmininkas Antanas Petkūnas. Tad Milkuškų kaimo bendruomenė vienu šūviu nušovė du zuikius – tą pačią dieną ir suremontuotą daugiafunkcinį centrą, ir įrengtą jaunimo ir vaikų žaidimų aikštelę atidarė. O į atidarymą atvyko ne tik gausus būrys Milkuškų kaimo gyventojų, bet ir svečių suvažiavo daug. Atidarymo šventėje dalyvavo kultūros ministras Šarūnas Birutis, Švenčionių r. vicemeras Kęstutis Trapikas, rajono tarybos nariai Raja Krupenina, Violeta Čepukova ir Darius Velička, Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriaus vedėja Danutė Vigelienė, Švenčionių PSPC direktorius Vytautas Vaitkevičius, Švenčionių užkardos vadas Algirdas Andrulionis, Švenčionių seniūnė Ina Sinienė, Švenčionių viešosios bibliotekos direktorė Leonarda Vilčiauskienė, Kaltanėnų kaimo bendruomenės pirmininkas Algirdas Breidokas, Stanislavavo kaimo bendruomenės „Vystutis“ pirmininko pavaduotoja Daiva Trinkūnienė, abu Švenčionių Visų Šventųjų parapijos kunigai – klebonas Medardas Čeponis ir Marijan Apriško, VVG Švenčionių partnerystė pirmininkė Birutė Borovikienė ir kiti, o milkuškiečiai, kaip ir pridera svetingiems šeimininkams, svečius sutiko su duona ir druska. Simbolinę juostelę perkirpo kultūros ministras Šarūnas Birutis, vicemeras Kęstutis Trapikas, Švenčionių seniūnė Ina Sinienė ir Milkuškų kaimo bendruomenės pirmininkas Antanas Petkūnas. Perkirpus juostelę Milkuškų daugiafunkcinio centro durys atsidarė tik tada, kai Aleksandras Necvetnyj Milkuškų kaimo bendruomenės pirmininkui Antanui Petkūnui įteikė simbolinį raktą ir pastatą pašventino parapijos klebonas Medardas Čeponis. Vos pravėrę bibliotekos duris pamatėme ne tik knygas, bet ir gražią Leonoros Rakuckajos rankdarbių parodą.

Atidarius daugiafunkcinį centrą laukė ir jaunimo ir vaikų žaidimų aikštelės atidarymas. Tiesiog gražu buvo žiūrėti, kai didžiulis žmonių būrys nuo vieno objekto ėjo prie kito. „Ir iš kur čia tiek žmonių?“ – nejučiomis šmėstelėjo mintis. O pasirodo, kad Milkuškų kaime gyvena arti 300 žmonių, ir nemaža jų dalis atėjo į gražią ir prasmingą šventę. Perkirpta dar viena simbolinė juostelė, ir krepšinio kamuolys perskrodė tinklelį, pirmą metimą pataikė kultūros ministras Šarūnas Birutis. Po to visi buvo pakviesti į koplyčią, kur klebonas Medardas Čeponis aukojo šv. Mišias, o jam talkino vikaras Marijan Apriško. Po šv. Mišių prasidėjo linksmoji šventės dalis – koncertas, kurį parengė Milkuškų kaimo jaunimas, ir svečių sveikinimai bei dovanos. O tų dovanų buvo įvairių – kas vertingą knygą, kas kamuolį, kas gėles dovanojo. Po koncerto, žinoma, buvo ir vaišėmis nuklotas stalas. O pabaigai – už kokius pinigėlius buvo sutvarkytas, suremontuotas buvusio vaikų darželio pastatas, tapęs Milkuškų daugiafunkciniu centru, ir įrengta jaunimo ir vaikų žaidimų aikštelė. Pinigėliai projektams gauti iš VVG Švenčionių partnerystė, o savo indėlį Milkuškų bendruomenė įnešė aplinkos tvarkymu. Pradžia padaryta, du reikalingi objektai Milkuškų kaime įrengti ir atidaryti, o jei ateityje pavyks gauti pinigėlių naujiems projektams, idėjų kaimo bendruomenėje netrūksta, bus ir nauji projektai įgyvendinti.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis