Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5530
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19390
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91747
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajono ligoninė baigia atsinaujinti

2011 m. spalio 19 d., trečiadienis Nr.77 (1124)

2007-2013 metų Struktūrinės paramos dėka rajono ligoninės pastatas bus šiltesnis ir jaukesnis. Čia ir darbuotojų indėlis!

Rajono ligoninės pastatų atnaujinimas sėkmingai sprendžiama pasinaudojant 2007-2013 metų Struktūrinių fondų parama. Rajono ligoninė baigia vykdyti du projektus – „Ambulatorinių paslaugų plėtra ir optimizavimas“ ir „Dienos chirurgijos plėtra“. Iki džiugių užbaigimo akimirkų liko visai nedaug, remonto darbai baigti, jau vežami baldai, įranga.

Bene didžiausia ligoninės bėda buvo seni langai – prastos išvaizdos, sunkiai valomi ir vėjo kiaurai perpučiami. Iš vykdomų projektų pakeisti visi 1 aukšto langai ir dalis 3 aukšto, bet ne visiems užteko lėšų. Likusieji langai pakeisti iš savų lėšų. Ligonių kasos grąžintų pinigų, atstačius ankstesnius paslaugų įkainius, darbuotojai neišsidalino. Ligoninės ir seselių tarybos susirinkimuose buvo sutarta už šiuos pinigus pakeisti likusius langus.

Projektų dėka rajono ligoninėje ne tik suremontuota didelė dalis patalpų, bet ir padaugėjo medicininės įrangos. Praėjusių metų rugsėjo mėnesį rajono ligoninė įsigijo naujutėlaitį tų pačių, 2010-ųjų, gamybos greitosios pagalbos automobilį, kuris kainavo 170 tūkst. litų. Šis reikšmingas pirkinys buvo pirmasis projekto „VšĮ Švenčionių ligoninės ir ambulatorinių paslaugų plėtra ir stacionarinių paslaugų optimizavimas“ realus rezultatas. Kaip sakė ligoninės vyr. gydytoja Irena Politienė, projekto pradžia - 2008 m. Nuo paraiškos teikimo iki apčiuopiamų rezultatų - greitosios pagalbos automobilio įsigijimo - betvarkant projekto dokumentinę dalį praėjo keleri metai. Drauge su greitosios pagalbos automobiliu atkeliavo ir kardiografas.

Ligoninės vadovė Irena Politienė labai džiaugėsi naujuoju automobiliu, mat turimi du senieji jau dvidešimties metų ir nebetenkino išaugusių poreikių. Užsidarius aplinkinių ligoninių chirurgijos skyriams, Švenčionių r. ligoninėje chirurgijos ir reanimacijos skyriuose gerokai padaugėjo ligonių.

Ligoninės atnaujinimas, kaip ir daugelis pastarojo laiko darbų, vykdomas ES investicinių projektų dėka.

Prieš keletą metų rajono ligoninės pastate buvusios nenaudojamos patalpos kėlė nerimą ir abejones, ką su jomis daryti, o šiuo metu tokių nedaug belieka – tik 5 aukštas. Neatnaujintas kol kas lieka ir dar vienas – 2 aukštas, vidaus ligų skyrius. 1 ir 3 aukšto atnaujinimą apima bebaigiami vykdyti VšĮ Švenčionių rajono ligoninės ambulatorinių paslaugų optimizavimo projektai, kurio vertė 3,5 mln. Lt. 1 aukšte bus konsultacijų poliklinika, 3 aukšte – dienos chirurgija.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ
 

 
Reklaminis skydelis