Mes turime 270 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2467
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21011
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68337
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ūkininkų protestas Briuselyje

2015 m. rugsėjo 9 d. trečiadienis, Nr.66 (1502)

Rugsėjo 7 d., pirmadienį, tūkstančiai ūkininkų protestavo Briuselyje, reikalaudami Europos Sąjungos pareigūnus imtis priemonių kovai su smunkančiomis pieno ir mėsos kainomis. Šis protestas vyksta kartu su suplanuotu ES žemės ūkio ministrų posėdžiu. Proteste dalyvavo apie 6 tūkst. asmenų, į gatves išvažiavo apie 2 tūkst. žemės ūkio technikos priemonių.

Vien ES pienininkystės sektoriaus atstovams paremti bus skirti šimtai milijonų eurų. Manoma, kad lėšos gali būti gautos iš šalims, viršijusioms 2014-2015 metų pieno kvotas, skirtų baudų. Ūkininkai teigia jau seniai patiriantys spaudimą - ypač daug įtakos jiems turi Rusijos taikomas maisto produktų embargas - atsakas į ES sankcijas dėl padėties Ukrainoje. Taip pat poveikis juntamas ir smukus Kinijos ekonomikos augimui, susitraukus kai kurių naftą išgaunančių šalių rinkoms bei kilus sausrai Lenkijoje ir Rumunijoje. Dėl mažų pieno supirkimo kainų ir Rusijos embargo nuostolių patiriantys ūkininkai iš ES reikalauja paramos mechanizmų sukūrimo.

Protesto akciją Briuselyje ruošiasi surengti ir policininkai.