Mes turime 412 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3837
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20038
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96068
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2011 m. spalio 22 d., šeštadienis Nr.78 (1125)

Netoli Mociškės kaimo nukrito baltarusių sraigtasparnis

Ketvirtadienio (spalio 20 d.) pavakarę Baltarusijos teritorijoje nukritus ir sprogus sraigtasparniui, žuvo penki žmonės. Baltarusijos pasieniečių atstovas sakė, kad sraigtasparniu skrido du įgulos nariai ir trys filmavimo grupės nariai. Sraigtasparniui „Eurocopter“ nukritus, visi penki žuvo.

Katastrofa įvyko visai netoli Lietuvos sienos, ties Švenčionių rajono riba. Pasak Adutiškio užkardos pareigūnų, sraigtasparnis krito maždaug už 1 km nuo sienos su Lietuva. Artimiausia gyvenvietė Lietuvoje – Mociškės kaimas Švenčionių rajone, o Baltarusijoje – Vileitų kaimas.

„Eurocopter“ sraigtasparnius gamina tiek civilinėms, tiek ir karinėms reikmėms. Lietuvos pasieniečiai irgi naudojasi šios bendrovės sraigtasparniais.

Pasak Baltarusijos pareigūnų, sraigtasparnis priklausė Baltarusijos pasieniečiams. Tai esą buvo planinis skrydis: telekompanijos „Sojuz“ filmavimo grupė rengė specialų reportažą.

Tirti katastrofos priežastims sudaryta speciali tyrimo komisija.


Švenčionyse sulaikytas jaunuolis, gabenęs narkotines medžiagas

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai siekdami užkirsti kelią narkotikų platinimui Švenčionių rajone, nuolat renka informaciją apie čia veikiančius prekeivius narkotikais ir analizuoja nelegalios narkotinių medžiagų apyvartos tendencijas.

Spalio 18 dieną, turėdami pakankamai pirminės informacijos apie galimą narkotinių medžiagų gabenimą, pareigūnai Švenčionių mieste, Vidžių gatvėje, sulaikė Švenčionių miesto gyventoją J.B., gim. 1989 m. Atlikus pastarojo asmens kratą, jo rūbuose buvo surastas 4x7,5 cm plastikinis užspaudžiamas maišelis, kuriame buvo apie 5 gramus šviesios spalvos miltelių. Įtariama, kad tai narkotinė medžiaga. Jaunuolis į policijos akiratį pakliūna jau ne pirmą kartą.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, pagal LR BK 259 str. 1d. (tas, kas neteisėtai įgijo, laikė, gabeno narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.). Įtariamasis J.B. po apklausos uždarytas į Vilniaus aps. VPK Švenčionių rajono policijos komisariato areštinę. Įvykis tiriamas.


http://www.policija.lt/svencioniupk/
Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis