Mes turime 319 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4837
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15024
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91054
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Muitininkus nesiliauja stebinti juos ketinantys apgauti keistuoliai kontrabandininkai

2015 m. rugsėjo 19 d. šeštadienis, Nr.69 (1505)

Pastarosiomis dienomis Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnams įkliūva išskirtinės vaizduotės piliečiai, per Baltarusijos-Lietuvos sieną gabenantys nelegalias akcizines prekes. Slėptuvėmis jie paverčia ne tik transporto priemones ar asmeninius daiktus, bet ir... savo kūną.

Vidutinio amžiaus lietuvis A. T. dar sekmadienį muitininkams įkliuvo Stasylų geležinkelio poste. Pro šį postą tik savaitgaliais maršrutu „Gardinas-Vilnius“ vyksta nedidelis keleivinis traukinys. Juo keliavęs A. T. muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo nevežantis prekių, už kurias reikėtų mokėti mokesčius.

Tačiau vyriškis muitinės pareigūnams kėlė įtarimų ir jie nusprendė jį patikrinti. Ir neapsiriko: po viršutiniais drabužiais rado slepiamas cigaretes – jos lipniomis juostomis buvo pritvirtintos prie vyro kojų bei moteriškomis pėdkelnėmis – prie jo juosmens. Vyras, „prie savęs priglaudęs“ 199 pakelius „Minsk“ cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis, buvo keistai pastorėjęs, bet kažkodėl tikėjosi, kad muitininkai disproporcijų nepastebės.

Pirmadienį cigaretės įvairiose vietose aptiktos autobuso, vykusio maršrutu „Varanavas-Šalčininkai“, keleivės Baltarusijos pilietės L. K. asmeniniame bagaže. Norėdama į Lietuvą nelegaliai atsivežti cigarečių moteris akivaizdžiai pasistengė. Tabako gaminius išslapstė higieninių paketų pakuotėse, knygose, kurių puslapius išpjaustė, ir kt. Bet tokius prekių slėpimo triukus muitininkai lengvai perpranta.

Dar vienas kontrabandininkas, tikėjęsis apmauti muitininkus, buvo sulaikytas antradienio naktį Medininkų kelio poste. Baltarusio A. Ch. vairuotas „BMW 520“ automobilis, kilus įtarimui, patikrintas mobiliąja rentgeno kontrolės sistema.

Muitinio tikrinimo metu nustatyta, jog tarp keleivio asmeninių daiktų, automobilio salone, slėptuvėje už galinių sėdynių bei bagažinės skyriuje, taip pat atsarginiame rate nelegaliai gabenama beveik 500 pakelių „Minsk“ cigarečių.

Visiems piliečiams už kontrabandos gabenimą surašyti Administracinio teisės pažeidimo protokolai, jiems gresia piniginės baudos. Kontrabandiniai tabako gaminiai sulaikyti.

 
Reklaminis skydelis