Mes turime 376 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2027
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18228
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94258
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Reškutėnų bažnyčioje pakrikštyti 7 vaikai

2015 m. rugsėjo 26 d. šeštadienis, Nr.71 (1507)

Vienas iš septynių katalikų bažnyčios pripažįstamų sakramentų yra Krikštas. Šeštadienį jaukioje Reškutėnų bažnyčioje buvo iš tiesų neeilinis įvykis – Krikšto sakramentas buvo suteiktas net 7 vaikams.

Ko gero, šioje nedidelėje bažnytėlėje per metus tiek vaikų nepakrikštijama, o čia iš karto net 7. Tūlas prašalaitis pagalvotų, iš kurgi Reškutėnų parapijoje tiek vaikų staiga atsirado? O tie vaikai ne iš dangaus nusileido, o atvažiavo su savo tėvais Vaiva ir Povilu Sikorskiais, kurie, išauginę savo 4 vaikus, ėmė globoti 9 svetimus, ir gal todėl, kad tiems vaikams Vaiva su Povilu atiduoda visą savo meilę, vaikai jų kitaip kaip mama ir tėvu nevadina.

Kai vasarą lankiausi pas Vaivą ir Povilą, jie sakė, kad būtinai reikia pakrikštyti vaikus. Du iš devynių – Liepa ir Rapolas – jau buvo pakrikštyti, o štai Barborai, Jonui, Saulei, Agotai, Miglei, Austėjai ir Aurimui rugsėjo 19 d. Krikšto sakramentą suteikė kunigas Marijan Apriško. Vaikams, jų globėjams ir krikšto tėvams tai buvo iš tiesų įspūdinga šventė. Tik mažasis Jonas retkarčiais suverkdavo, o Vaivai su krikšto mama teko raminti. Visi kiti buvo tylūs ir rimti, net judrioji Barbora buvo rami, rami ant tėvo Povilo rankų buvo ir linksmoji Saulė.

Po krikšto ceremonijos visi svečiai Vaivos ir Povilo kvietimu rinkosi jų namuose ir čia šventė tęsėsi jau toliau.

Štai tokia graži ir prasminga šventė šeštadienį, rugsėjo 19-ąją, buvo Reškutėnuose, ir vargu ar artimiausiu metu ne tik Reškutėnų, bet ir kurioje nors kitoje bažnyčioje vienu metu bus pakrikštyta tiek vaikų.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis