Mes turime 201 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1130
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17331
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93361
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nuotaikos su iliustruotoja Ula Šimulynaite Švenčionėlių miesto bibliotekoje

2015 m. rugsėjo 26 d. šeštadienis, Nr.71 (1507)

Ir Švenčionėlių progimnazijos trečiosios ir ketvirtosios klasių mokinukai su mokytojomis Jūrate Čepuliene ir Danute Drėgviene džiaugėsi Švenčionėlių bibliotekoje surengtu susitikimu su iliustruotoja ir rašytoja Ula Šimulynaite, ir pati autorė išsivežė gerus potyrius iš guvaus, šilto ir nevaržomo bendravimo su mažaisiais smalsučiais. Vaikai greitai pagaudavo apie kokią nuotaiką kalba piešinėlis, mokėjo įdomiai papasakoti, kaip jie suvokia ir apibūdina vienokią ar kitokią emocinę būseną, po to kruopščiai piešė, stengdamiesi kuo tiksliau pavaizduoti kiekvieną nuotaiką.

Rugsėjo 18 d. Švenčionėlių bibliotekoje projektą „Nuotaikos su iliustruotoja Ula Šimulynaite“ pristatė LDS Šv. Jono gatvės galerija (www.svjonogatvesgalerija.com) iš Vilniaus. Galerija antrus metus iš eilės sėkmingai vykdo edukacinius kūrybinius užsiėmimus vaikams įvairiuose Lietuvos miestuose bei miesteliuose. Projektą dalinai remia LR Kultūros taryba ir Lietuvos muzikų sąjunga.

Renginio metu rašytoja papasakojo apie savo kūrybą, pristatė išleistas knygas. Autorė garsiai skaitė pačios animuotas bei įgarsintas dvi elektronines knygas: „Privatus vaiduoklis negyvenamoj saloj“ ir „Istorija apie piktąsias sraiges ir kengūros širdgėlą“. Matėme ekrane herojus, girdėjome vaiduoklio juoką, paukščių čiulbėjimą, kaip sraigės šlamščia bazilikus, kaip sriūbauja kengūra ir įvairius kitus garsus. Visiems labai patiko, kad pasakos baigiasi gerai, tačiau autorė pabrėžė, kad kiekviena istorija gali baigtis prastai. Kokia bus istorijos pabaiga, nemažai priklauso ir nuo veikėjų elgesio. „Geriausia būti draugiškiems, - sakė Ula, jai pritarė ir vaikai. – Tada viskas bus gerai“.

Ula Šimulynaitė yra išleidusi šešias knygas vaikams. Pirmoji – „Privataus Vaiduoklio gyvenimas“ – 2009 metais apdovanota premija Knygos meno konkurse Vilniuje. Visas likusias savo knygas autorė sukūrė viešėdama įvairiose menininkų rezidencijose užsienyje. Tarkim, „Kotonai Paryžiuje“ atsirado Théàtre de la cité universitaire de Paris rezidencijoje 2010 metų pavasarį. Už šią knygą autorė pelnė Gražiausios metų knygos konkurso Vilniuje diplomą, o 2011 metais iliustracijos keliavo į Illustrarium parodą Bolonijoje, vaikiškų knygų mugėje. 2010 metais vykusiame plenere Magnus Ducatus Artis – Frumushika Nova, Ukrainoje, Ula sukūrė dalį piešinių knygai „Avinas Liudvikas Besarabijos stepėje“. O 2012 metų rudenį, laimėjusi Institut Français rezidencijų konkursą, tris mėnesius viešėjo Cité internationale des Arts de Paris, kur gimė paskutinioji knyga „Kotonų Brolija“. 2014 m. rašytojai ir iliustruotojai paskirta metinė Kultūros ministerijos stipendija, o 2015 m. ji laimėjo metinę LATGA jaunojo menininko stipendiją. Dabar autorė dirba ties naujausia grafinių novelių knyga „Vilniaus miesto legendos“, kuri pasirodys šių metų pabaigoje.

Antroje renginio dalyje vyko kūrybinės dirbtuvėlės. Viešnia ekrane demonstravo knygų herojus, vaikai spėliojo jų nuotaikas. Vaikai buvo mokomi išreikšti norimas nuotaikas. Po to visi gavo užduotį nupiešti savo nuotaiką . Piešdami vaikai aiškino, kodėl piešia būtent tokią nuotaiką. Išrinkti tris gražiausius buvo labai sunku. Autorės prizus gavo: Ignas Gudelevičius, Fausta Rusteikaitė ir Donatas Prunskus. Daug vaikų įsigijo knygų su autorės autografu.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis