Mes turime 297 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5086
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15273
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91303
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kaip katinas Taškis su lapinu „bendravo“

2015 m. spalio 14 d. trečiadienis, Nr.76 (1512)

Gamta. Tas neišsemiamas įkvėpimo, kartais ir paradoksalių situacijų, šaltinis. Apie vieną tokių papasakojo geras mano bičiulis, gamtos fotografas Rimantas Nalivaika.

„Gerdamas arbatą iš įpratimo retkarčiais vis žvilgteliu pro virtuvės langą, gal pamiškėje kokį žvėrelį išėjusį pamatysiu. Žiūriu gi, ant šiaudų ritinio kažkoks baltas gumulas sėdi, o iš apačios lapinas bando užšokti. Griebiu fotoaparatą ir bėgu laukan. Žinoma, stačiomis prie laukinio žvėries neprisiartinsi, tad tenka ir keturpėsčiam, ir šliaužte artintis. Kai atstumas sumažėjo, pamačiau, kad ant šiaudų ritinio ne kas kitas, o mūsų Siamo veislės katinas Taškis įsitaisęs stebi, ką lapinas daro. Įdomiausia, kad agresijos nebuvo matyti nei iš katino, nei iš lapino pusės, tai daugiau į žaidimą panašėjo, o kai lapinas, matyt, mane pajutęs pasuko miško pusėn, Taškis dar jį pavyjėjo. Kas žino, gal jie taip ir ne pirmą kartą žaidžia, nes gamta yra gamta, ir ten tiek neatsakytų klausimų. O lapinas atrodė sveikas, kailis gražus“, - apie netikėtą situaciją pasakoja Rimantas Nalivaika.

O jums, gerbiamieji skaitytojai, pora fotografijų, kuriose užfiksuotas katino Taškiaus ir lapino „bendravimas“.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis