Mes turime 317 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1890
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12077
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88107
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pasienio ruože - Švenčionių gimnazistai

2015 m. spalio 24 d. šeštadienis, Nr.79 (1515)

VSAT Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pasieniečius pirmadienį aplankė 14 Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos trečios klasės gimnazistų.

Propaguodami pasieniečio profesiją, sieną su Baltarusija saugantys Švenčionių pasieniečiai dažnai patys vyksta į renginius šioje gimnazijoje, taip pat kviečiasi gimnazistus į užkardą.

Šios ekskursijos metu užkardos vadas Algirdas Andrulionis supažindino svečius su pasieniečio profesija, aprodė užkardos patalpas, naudojamą techniką bei pasieniečių ginkluotę.

Užkardos kinologas su tarnybiniu šunimi Mūru ekskursijos dalyviams pademonstravo bendro paklusnumo programą, parodė, kaip yra vykdoma žmogaus ir daiktų paieška vietovėje,papasakojo apie VSAT kinologų darbą, atsakė į moksleivių klausimus.

Švenčionių Z.Žemaičio gimnazija aktyviai dalyvauja Europos socialinio fondo akademijos (ESF Akademijos) veikloje ir tikslingas apsilankymas Švenčionių užkardoje padėjo gimnazistams atlikti vieną iš akademijos studentams skiriamų užduočių, t.y. susipažinti su viena iš netikėtų profesijų ir pasidalyti savo žiniomis su kitais ESF Akademijos dalyviais.

 
Reklaminis skydelis