Mes turime 377 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3302
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19503
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95533
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Aš ir tu – Lietuva“

2015 m. spalio 28 d. trečiadienis, Nr.80 (1516)

Labai svarbu ugdyti sąmoningus Lietuvos piliečius, suprantančius savo teises ir pareigas, suvokiančius, kaip svarbu puoselėti demokratijos principus visose gyvenimo srityse, ugdyti tautinę savigarbą bei pagarbą pagrindinėms vertybėms: žmogaus orumui, laisvei, lygybei, teisingumui ir teisėtumui, tolerancijai, solidarumui. Šiandien turbūt ne be pagrindo yra įsigalėjusi nuomonė, kad mūsų visuomenė stokoja pilietiškumo. O kokį vaidmenį atliekame kiekvienas iš mūsų?

Švenčionių miesto kultūros centras 20015 m. įgyvendino naują pilietinio aktyvumo ugdymo projektą „AŠ - LIETUVIS, TU – LIETUVIS“. Šis projektas – tai pilietiškumo, tautiškumo ir patriotizmo ugdymas jaunimo tarpe pasitelkiant jaunimui priimtinas ir patrauklias priemones. Liepos 6 d. vykęs renginys Švenčionių miesto parke, skirtas Valstybės dienai paminėti, buvo gera pradžia. O nuo spalio 19 d. Nalšios muziejuje veikia Švenčionių ugdymo įstaigų piešinių paroda „Aš ir tu – Lietuva“. Ši paroda tai – vaikų ir jaunimo jausmai, perteikti ant balto popieriaus lapo Lietuvai, išreiškiant savo pilietiškumą.

Inesa BAGDONIENĖ

 
Reklaminis skydelis