Mes turime 217 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2543
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16542
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:63868
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Šauniausios Reškutėnų parapijos močiutės 2015“ varžytuvės

2015 m. spalio 31 d. šeštadienis, Nr.81 (1517)

Atėjus laikui, kai derlius nuimtas, laukai ištuštėję, į namus ateina šventė. Spalio 24 d. (šeštadienį) Reškutėnų tradicinių amatų centre (buvusioje mokykloje) vyko „Šauniausios Reškutėnų parapijos močiutės 2015“ varžytuvės. Šią dieną didžiausias dėmesys buvo skiriamas močiutėms ir promočiutėms.

Nors šioje parapijoje daug močiučių ir promočiučių, tačiau savo talentais bei gabumais išdrįso pasidalinti septynios dalyvės: Vandutė Balčiūnienė, Onutė Kazakiūnienė, Genovaitė Maldžiuvienė, Viktorija Urbonienė, Liongina Pranskuvienė, Valentina Petkūnienė, Lena Šiaudinienė.

Kiekviena turėjo paruošti namų užduotis, atlikti pasirodymą kartu su vaikaičiais, pasekti pasaką ar padainuoti lopšinę bei dar daug kitų užduočių. Gausiai susirinkusieji palaikė savo močiutes ir visi stebėjosi, kokių talentų dar turi mūsų močiutės ir promočiutės. Kadangi visos dalyvės yra tikrai talentingos, todėl visos gavo apdovanojimus. Pagrindinę nominaciją „Šauniausia Reškutėnų parapijos močiutė 2015“ pelnė Genovaitė Maldžiuvienė, šauniausiu vaikaičiu pripažinta Onutės Kazakiūnienės anūkė – fleitininkė Laura Blaževičiūtė.

Susitikime dalyvavo Reškutėnų parapijos klebonas Medardas Čeponis, bendruomenių asociacijos pirmininkė Lidija Gaižutienė, tarybos narė Violeta Čepukova. Į šventę atvyko Reškutėnų bendruomenės centro rėmėjai bei partneriai iš Vokietijos - fondo Förderverein Kinder in Litauen ir fondo Jugend mit Zukunft atstovai, kurie taip pat dalyvavo vertinimo komisijos darbe bei atsakingai vertino kiekvienos močiutės pasirodymą, o apdovanojimų metu įteikė prizus.

Kiekvienais metais lankydamiesi mūsų krašte, svečiai iš Vokietijos susitinka su Reškutėnų bendruomenės bei parapijos nariais ir aptaria per metus nuveiktus bendrus darbaus, suplanuojamos naujos veiklos ateinantiems metams. Kasmet svečiai dalyvauja šventose mišiose Reškutėnų bažnyčioje, aplanko skulptoriaus Juozapo Jakšto sodybą, pasigroži meno kūriniais, pasisemia šio žmogaus dvasingumo.

Šventinės popietės metu Reškutėnuose buvo suteikta proga atskleisti savo gabumus bei talentus tiek močiutėms, vaikams, vaikaičiams bei visai bendruomenei. Visi džiaugėsi jaukia atmosfera, šiltu bendravimu, šviesiais atnaujintais amatų centro namais, kuriuose gera susirinkti ir pajausti tą bendruomeniškumą, skatinantį veikti mūsų krašto labui, puoselėti tradicijas bei mylėti savo artimą.

Janė PETKŪNIENĖ