Mes turime 316 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1663
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11850
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87880
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2011 m. spalio 29 d., šeštadienis Nr.80 (1127)

Švenčionių kapinėse išniekinta apie 50 lenkų karių kapų

Naktį iš antradienio į trečiadienį Švenčionių kapinėse lenkų karių kapus žymintys kryžiai išterlioti juodais dažais, o dvi atminimo lentos lietuvių ir lenkų kalbomis – pilkais. Paminklai apipurkšti juodos spalvos dažais, ant vieno iš jų išpiešta svastika. Vandalizmo padariniai labai greitai buvo likviduoti.

Tai pirmas toks didelis išpuolis Lietuvoje, nukreiptas prieš lenkų tautinę mažumą. Lenkijos lietuviai su vandalizmu susidūrė anksčiau – šią vasarą Lenkijoje buvo išterlioti dvikalbiai užrašai, išniekinti paminklai.

Policija dėl šio išpuolio pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių r. policijos pareigūnai atliko įvykio vietos apžiūrą, paėmė dažų mėginius.

 

„Gongas“ brakonierių neišgelbėjo

Kretuono ežere (Švenčionėlių sen.) neteisėtai žvejoję statomais tinklais buvo sulaikyti vietos gyventojai A.S. ir K.V. Jų laimikis - 10 lydekų, 3 lynai, 1 karšis, 14 ešerių, 5 kuojos ir 8 plakiai.

Nors kaimo gyventojai, vos tik į kaimą įvažiavus pareigūnų automobiliui, daužydami į metalinį indą bandė brakonierius įspėti apie aplinkosaugininkų vizitą, bet vis dėlto „gongo“ signalas buvo pavėluotas ir aplinkosaugininkams pavyko sulaikyti pažeidėjus. Už šį pažeidimą minėtiems piliečiams surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai, bus skirtos administracinės baudos ir už neteisėtai sugautą žuvį teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri yra 1284,48 Lt.


http://www.policija.lt/svencioniupk/
Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

Švenčionių r. PK inf.
 

 
Reklaminis skydelis